Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

ΠΑΣΟΚ: Κακό χωριό τα λίγα σπίτια…


«Κακό χωριό τα λίγα σπίτια», λένε στην Κρήτη…
Με αυτές τις λίγες λέξεις θα μπορούσε να περιγραφεί η σημερινή κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ του 12%!
Ο Γιώργος Παπανδρέου, αφού δεν άφησε τίποτα όρθιο, περιοδεύει στας Ευρώπας και τας Αμερικάς και δίνει διαλέξεις, μεταλαμπαδεύοντας τη σοφίατου σε αριστούχους της ζωής και της πολιτικής!
Έτσι, απέμεινε ο Βενιζέλος να προσπαθεί να ανασυγκροτήσει ένα χρεοκοπημένο -πολιτικά και οικονομικά- κόμμα, που εδώ και 30 χρόνια έχει ταυτιστεί με το κράτος.
Ελλάς= ΠΑΣΟΚ ΑΕ…
Το ΠΑΣΟΚ ήταν το ελληνικό ΚΚΣΕ, ο κρατικός μηχανισμός εξουσίας!
Τώρα ο Βενιζέλος προσπαθεί να το ανασυγκροτήσει!
Αφού αμφιταλαντεύτηκε επί μήνες για το αν πρέπει να κρατήσει το όνομα και τα σύμβολά του, κατέληξε στο συμπέρασμα πως θα κρατήσει αυτά πετώντας τα πρόσωπα -σύμβολα της παλιάς εποχής.
Στην πορεία, όμως, έχασε και δυο αληθινά σημαντικά στελέχη, τον
Ανδρέα Λοβέρδο και την Αννα Διαμαντοπούλου, οι οποίοι δεν δέχθηκαν την πρόσκληση να μετάσχουν ενεργά στις διαδικασίες αναγέννησης του κόμματος. Μαζί του έμειναν Σκανδαλίδης, Ανδρουλάκης, Ευθυμίου, Νάσος Αλευράς, Μιλένα Αποστολάκη.
Απηλλάγη, όμως, από βουλευτές εκλεγμένους το 1981 (Πάγκαλος, Ρέππας), καθώς και από τους στυλοβάτες της Παπανδρεϊκής εποχής (Ραγκούση, Παπακωνσταντίνου, Παπουτσή), τους οποίους ο Βενιζέλος δεν θέλει ούτε να βλέπει ούτε να ακούει! Του ταίριαξε, λοιπόν, γάντι το γεγονός ότι δεν έχουν εκλεγεί βουλευτές.
Δεν συζητάμε, βέβαια, για τους «κηπουρούς» του Γιώργου Παπανδρέου… Πετσάλνικος, Γερουλάνος μάλλον πρέπει να ασχοληθούν με κάτι άλλο πέραν της πολιτικής.
Όσο για την Τίνα Μπιρμπίλη και τον Δημήτρη Δρούτσα, εκείνοι έφυγαν νωρίς δια Παρισίους και Βερολίνον αντιστοίχως!
Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι δεν περιέλαβε στο νέο ηγετικό όργανο τον Κώστα Καρτάλη (είναι δίπλα του από το 2007), όπως και η Εύα Καϊλή και η Τόνια Αντωνίου…