Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ Ο ΣΠ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΣ

Επιβεβαιώνει την παραίτησή του από την ΑΔΕΔΥ ο Σπ. Παπασπύρος Είχε προαναγγείλει την απόφασή του

Την απόφασή του να αποχωρήσει από την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ, επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του ανώτατου συνδικαλιστικού οργάνου των δημοσίων υπαλλήλων,  Σπύρος Παπασπύρος. Όπως δήλωσε, μιλώντας στον ραδιοσταθμό "Βήμα 99,5" την απόφασή του είχε προαναγγείλει από το Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, τον Δεκέμβριο του 2010, αλλά, όπως είπε, "επειδή υπήρχαν ανοιχτά τα μισθολογικά ζητήματα παρέμεινα", προσθέτοντας ότι "έχω υπερβεί όμως τα προσωπικά μου όρια", ενώ στο ερώτημα αν υπάρχει ενδεχόμενο να πολιτευθεί απάντησε ότι "ανεξάρτητα από τι γράφτηκε, αν το ψάξετε καλά θα δείτε ότι δυο-τρεις φορές που υπήρξε η δυνατότητα να εμπλακώ στην πολιτική, τις είχα απορρίψει".
Ο κ. Παπασπύρος εκτίμησε ότι το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων δεν πρόκειται να έλθει πριν από τα τέλη Σεπτεμβρίου και πρόσθεσε πως "το θέμα θα παραμείνει ανοιχτό με την παράλληλη εκτίμηση των δημοσιονομικών δεδομένων στην πορεία προς τον προϋπολογισμό".
O πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ δεν απέκλεισε νέες περικοπές στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, λέγοντας ότι "όλα είναι ανοιχτά" και "μετά την αξιολόγηση των δεδομένων που θα κάνει τώρα η τρόικα θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει το τοπίο, προς τα πού και σε ποιο ύψος θα γίνουν περικοπές, τι ποσοστό θα πάει στους μισθούς, και λοιπά".