Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Η διοικητική απορρύθμιση του Υπουργείου Παιδείας ταλαιπωρεί και κρατά ομήρους χιλιάδες εκπαιδευτικούς. του αιρετού Δημήτρη Μπράτη


τηλ. 6974750402 –   2103312790
2103442884
fax: 2103246893

Η διοικητική απορρύθμιση  του Υπουργείου Παιδείας ταλαιπωρεί και κρατά ομήρους χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η κατάσταση  που επικρατεί στο Υπουργείο Παιδείας, σχετικά με τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών, δεν έχει προηγούμενο. Η διοικητική απορρύθμιση είναι ολοκληρωτική. Η σημερινή διαδικασία εξέτασης των αποσπάσεων από το ΚΥΣΠΕ είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Συγκεκριμένα
  • Ενώ είχε προγραμματιστεί να γίνει σήμερα συμβούλιο για τις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, και για να γίνει αυτό έπρεπε να προηγηθούν, σύμφωνα με το νόμο, οι αποσπάσεις στα ΚΕΔΔΥ και στα πειραματικά σχολεία , τα αρμόδια τμήματα του Υπουργείου Παιδείας δήλωσαν πως δεν ήταν ακόμη έτοιμα και δεν έφεραν στο Συμβούλιο αυτές τις αιτήσεις. Εκ των πραγμάτων η διαδικασία σταμάτησε και αναβλήθηκε για τη Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011.
  • Από τα μέσα Αυγούστου έχουν αποσταλεί στο Υπουργείο Παιδείας , από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις της χώρας , τα κενά στην Π.Ε. .Ενώ αυτά τα ζήτησα , ως αιρετός του ΚΥΣΠΕ, δε μου δόθηκαν, με αποτέλεσμα να αναγκαστώ να τα συγκεντρώσω μόνος μου και να τα δημοσιοποιήσω.
  • Σήμερα πάλι δε δόθηκαν γιατί , όπως  είπαν , επικαιροποιούνται ξανά!!!!
Για όλα τα παραπάνω την αποκλειστική ευθύνη φέρει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας , αφού φαίνεται πως δεν έχει κάνει ούτε το στοιχειώδη προγραμματισμό για τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών, με αποτέλεσμα χιλιάδες συνάδελφοι να ταλαιπωρούνται και να μη γνωρίζουν , δύο μέρες πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς , πού πρέπει να παρουσιαστούν την 1η του Σεπτέμβρη. Η αβεβαιότητα, μέσα στην οποία είναι αναγκασμένοι να ζουν οι συνάδελφοι, έχει απρόβλεπτες συνέπειες στον προσωπικό , οικογενειακό και οικονομικό προγραμματισμό τους.
Επισημαίνω ότι η σημερινή κατάσταση δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό .Υπενθυμίζω ότι για την επιλογή των διευθυντών σχολικών μονάδων είχαν εκδοθεί αλλεπάλληλες αλληλοσυγκρουόμενες εγκύκλιοι,   που αντί να λύνουν προβλήματα τα περιέπλεκαν .
Το Σεπτέμβρη του 2010 εκδόθηκαν, επίσης, 4 αλληλοσυγκρουόμενες εγκύκλιοι για την τοποθέτηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών. Αξιοσημείωτο είναι ότι ακόμη και οι φετινές μεταθέσεις χρειάστηκε να «ανακοινοποιηθούν στο ορθό». Είναι πια συνηθισμένο, καθημερινά,  οι περισσότερες εγκύκλιοι του υπουργείου να «ανακοινοποιούνται προς το ορθό».
·         Μέχρι στιγμής δεν έχει εκδοθεί καμιά εγκύκλιος για την τοποθέτηση των συναδέλφων που διορίστηκαν πέρυσι, παρά τις παρεμβάσεις μου και τις παρεμβάσεις της  ΔΟΕ.
Ως αιρετός του ΚΥΣΠΕ καταγγέλλω όλη αυτήν την πρωτόγνωρη κατάσταση  , η οποία  δυσχεραίνει σε αφάνταστο βαθμό τη λειτουργία μου μέσα στο υπηρεσιακό συμβούλιο και θίγει την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών. Καλώ  την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της και να  αντιμετωπίσει το πρόβλημα με την απαιτούμενη σοβαρότητα και υπευθυνότητα.
Δημήτρης Μπράτης