Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Kαταργήσεις σχολικών μονάδων


Φλώρινα 15/3/2011


ΠΡΟΣ
Μ.Μ.Ε.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Νομού Φλώρινας, κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, για καταργήσεις σχολικών μονάδων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Καλλικράτης και επισήμως έκανε την εμφάνισή του στον πολύπαθο χώρο της Ελληνικής Παιδείας, με την ανακοίνωση του Υπουργείου για καταργήσεις σχολικών μονάδων.
Η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι πάντοτε αντίθετη με την επιβολή οριζόντιων μέτρων. Δεν είναι όλες οι καταστάσεις ίδιες.
Η νοοτροπία της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, να κρίνει με τα ίδια μέτρα και σταθμά κάθε περιοχή της Ελλάδας, αναγκάζει το Νομό Φλώρινας να υποστεί για πολλοστή φορά μια κατάφωρη αδικία.
Η Φλώρινα του βαρύ και μακρύ χειμώνα, με την έλλειψη σύγχρονων οδικών αρτηριών, αναγκάζεται να δει τα παιδιά της, να κάνουν, καθημερινά, πολλά χιλιόμετρα για να αποκτήσουν πρόσβαση στη μόρφωση και στη γνώση.
Η δήλωση της κ. Διαμαντοπούλου, ότι στόχος είναι η ποιοτική αναβάθμιση των σχολικών μονάδων και η καλυτέρευση των συνθηκών, είναι προσχηματική. Προσχηματική ήταν και η διαβούλευση, αφού δεν πραγματοποιήθηκε ουσιαστικός διάλογος, ούτε με τους καθηγητές και εκπαιδευτικούς, ούτε με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, ούτε με τις τοπικές κοινωνίες και τους Δήμους.
Απλά η Υπουργός, εκτελεί ότι έχει επιβάλλει η τρόικα στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα χωρίς καθυστερήσεις. Δεν υπολογίζει όμως, πως το μάρμαρο καλούνται να πληρώσουν μαθητές και γονείς.
Όπως δεν υπολογίζει, πως η Ελληνική κοινωνία καθημερινά βυθίζεται όλο και πιο βαθιά στην εξαθλίωση».


Από το Πολιτικό Γραφείο