Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Επιστροφή στην εποχή των «Κλαδικών»

Επιστροφή στην εποχή των «Κλαδικών»
Του Γιώργου Φράγκου
Στο δρόμο της επιστροφής στην αλήστου μνήμης εποχή Κουτσόγιωργα οδεύει το ελληνικό Δημόσιο, με τη σύσταση ενός σώματος πραιτοριανών που θα περιοδεύει στα υπουργεία και θα επιβλέπει το έργο των εργαζομένων σ’ αυτά.
Στην πραγματικότητα θα είναι το «μάτι» και το «αφτί» της κυβέρνησης στο χώρο των δημοσίων υπαλλήλων, όπου φουντώνει το κίνημα της «λευκής απεργίας» ως απάντηση στις επώδυνες αλλαγές στο μισθολογικό και ασφαλιστικό καθεστώς.
Τα μέλη της διυπουργικής ομάδας δράσης θα επιφορτισθούν με την αρμοδιότητα της μέτρησης της παραγωγικότητας του προσωπικού που απασχολείται στο δημόσιο τομέα, ενώ θα διατυπώνουν τη γνώμη τους για τη συνέχιση ή μη της λειτουργίας μιας δημόσιας υπηρεσίας.
Παράλληλα, θα επεμβαίνουν σε ειδικές περιπτώσεις έχοντας λόγο ακόμη και για την προαγωγική διαδικασία των υπαλλήλων και τη χορήγηση των διαφόρων επιδομάτων.
Αφού καταγράψουν την κατάσταση σε ένα δημόσιο φορέα αξιολογώντας το έργο του, θα συντάσσουν αναλυτική έκθεση πεπραγμένων η οποία θα αποτελεί τον «μπούσουλα» για τις αλλαγές που θα κάνει η διοίκησή του.
Η συγκεκριμένη ομάδα θα δημιουργηθεί αποκλειστικά και μόνο από άτομα προερχόμενα από την κρατικοδίαιτη νομενκλατούρα του ΠΑΣΟΚ, που θα ….βαπτισθούν εξειδικευμένοι επιστήμονες.