Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Ο Πάγκαλος “επισπεύδει” τις εξελίξεις

Το θλιβερό περιστατικό με «θύμα» τον Θεόδωρο Πάγκαλο στα Καλύβια, φαίνεται ότι θα επιδράσει καταλυτικά στον πολιτικό προγραμματισμό του Γιώργου Παπανδρέου, επισπεύδοντας τις εξελίξεις στο εσωτερικό της Κυβέρνησης, και δίνοντας «κατεπείγοντα» χαρακτήρα στις πρωτοβουλίες του Πρωθυπουργού.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Statesmen», στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί βαθύς προβληματισμός για όσα συνέβησαν στα Καλύβια, καθώς οι εικόνες που μεταδόθηκαν μέσω του διαδικτύου και της τηλεόρασης, διαμόρφωσαν μια αρνητική συγκυρία για το ΠΑΣΟΚ. Συνέβαλε σε αυτό και το γεγονός ότι παρόντες στην ταβέρνα της περιοχής των Καλυβίων, όπου κάτοικοι πέταξαν γιαούρτια στον Θεόδωρο Πάγκαλο, ήταν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, τους οποίους είχε καλέσει ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, όπως παραδοσιακά κάνει κάθε χρόνο, προκειμένου να συζητήσει μαζί τους τις πολιτικές εξελίξεις.
Η ατμόσφαιρα που μετέφεραν όλοι στους συνεργάτες του Πρωθυπουργού, ήταν εξαιρετικά βαριά, με την επισήμανση ότι ανά πάσα στιγμή υπάρχει ο κίνδυνος μαζικής λαϊκής έκρηξης. Ο ίδιος ο Θεόδωρος Πάγκαλος από την πλευρά του, έδωσε χαρακτήρα πολιτικής σύγκρουσης στο περιστατικό, αναδεικνύοντας τις ευθύνες των τοπικών στελεχών του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ, και προειδοποιώντας για επιδείνωση της κατάστασης στο μέλλον.
Στο Μέγαρο Μαξίμου είναι πλέον πεπεισμένοι ότι ο Πρωθυπουργός πρέπει να επιταχύνει τον βηματισμό του, και αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, στις 25 Μαρτίου, να προχωρήσει στις πολιτικές πρωτοβουλίες που εξετάζει, προκειμένου να μην χαθεί το momentum. Και φυσικά, να αποτραπούν τα χειρότερα για το μέλλον.
http://www.statesmen.gr/