Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Κλείνει η καρδιοχειρουργική μονάδα του νοσοκομείου Παίδων


Κλείνει η καρδιοχειρουργική μονάδα του νοσοκομείου Παίδων
Έκκληση προς το υπουργείο Υγείας κάνει το νοσηλευτικό προσωπικό της καρδιοχειρουργικής μονάδας ΚΕΜ του νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», μετά την ενημέρωση που έλαβαν για συγχώνευση της μονάδας τους με την μονάδα ΠΜΕΝ του νοσοκομείου, να μην κλείσει η μονάδα, τονίζοντας ότι αν αυτό συμβεί οι μικροί ασθενείς θα αναγκάζονται να χειρουργούνται σε ιδιωτικά θεραπευτήρια.
Η Καρδιοχειρουργική Μονάδα του νοσοκομείου παίδων λειτουργεί 24 χρόνια και έχει νοσηλευτικό προσωπικό με εμπειρία. Η διοίκηση, επισημαίνει σε γραπτή του δήλωση το νοσηλευτικό προσωπικό, θα έπρεπε να εξασφαλίσει να μεταφερθεί αυτή η εμπειρία σε νεότερους συναδέλφους και να αναπτυχθεί το τμήμα. Καταγγέλλει δε, συνειδητή υποβάθμιση του παιδοχειρουργικού κέντρου τα τελευταία χρόνια , ιδιαίτερα το 2010. Με τη νέα συγχώνευση οι μικροί ασθενείς που θα χειρουργούνται δεν θα έχουν εξειδικευμένη φροντίδα πράγμα ανεπίτρεπτο. Η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, (καρδιοχειρουργών, καρδιοαναισθησιολόγων, καρδιολόγων και νοσηλευτών) θα σώσει τη μονάδα που αυτή τη στιγμή έχει μόνο 2 γιατρούς και λίστα αναμονής με 30 βρέφη και νήπια που περιμένουν να χειρουργηθούν και όσο περνάει ο καιρός υπάρχει κίνδυνος να υποτροπιάσουν.
«Στην αρχή ήταν δυο οι κλινικές, όπως επισήμανε στον Ιατρικό Τύπο, ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Ευαγγελισμός και αντιπρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, καρδιολόγος κ. Ηλίας Σιώρας, αλλά, συγχωνεύτηκαν σε μια και τώρα θα κλείσει και αυτή λόγω έλλειψης προσωπικού και θα συγχωνευτεί με τη ΜΕΘ πράγμα πολύ δύσκολο για τους μικρούς ασθενείς για να βρίσκουν κρεβάτι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Πρέπει, να λάβουμε υπόψη μας επισημαίνει ο κ. Σιώρας, ότι, στην Ελλάδα χειρουργούνται 500 παιδάκια το χρόνο και το 1/3 από αυτά στο νοσοκομείο Παίδων. Τα άλλα 2/3 πάνε στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό και στο ΜΗΤΕΡΑ. Το νοσοκομείο Παίδων αποτελεί αξιόπιστη επιλογή για τους γονείς και σίγουρα πιο φθηνή από τα άλλα δύο θεραπευτήρια για τα ταμεία».
Η θέση του υπουργού Υγείας
Στην χθεσινή συνέντευξη τύπου, με αφορμή την παρουσίαση του προγράμματος άθλησης για όλους, ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, σε ερώτηση δημοσιογράφου τι έχει να δηλώσει γι΄ αυτό το θέμα απάντησε «Δεν υπάρχει κανένα θέμα, το Υπουργείο Υγείας δεν ξέρει τίποτα για το θέμα αυτό, υπάρχει σε όλη τη χώρα αναστάτωση σχετικά με εικασίες κ.λπ. που εντέχνως κατά τη γνώμη μου κάποιοι διοχετεύουν. Εμείς ξεκινάμε τη συζήτηση (εννοεί για τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων) από την 1η Απριλίου για όλα αυτά τα θέματα και θα δώσουμε χώρο στον καθέναν να πει την άποψή του».
ΠΗΓΗ: iatrikostypos.com