Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Σε απόλυτο μπάχαλο εξελίσσεται η επιστροφή των Ελλήνω από τη Λιβύη


http://www.real.gr/Files/Articles/Photo/48725.jpg"Παιδική χαρά"! Αυτή είναι η κωδική ονομασία της επιχείρησης απεγκλωβισμού Ελλήνων και Κινέζων(ΣΣ Τους πήραμε κι αυτούς στο λαιμό μας) από τη Λιβύη! Στο ΓΕΕΘΑ έχουν πάθει "νευρικό κλονισμό" από την παντελή έλλειψη συντονισμού και επικοινωνίας με το Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο δείχνει να θέλει να ηγηθεί μιας επιχείρησης,χωρίς όμως να ξέρει πως!

Εδώ και τρεις ημέρες η Πολεμική Άεροπορία έχει θέσει σε ετοιμότητα τρία μεταγωγικά αεροσκάφη της στην . Το ΥΠΕΞ δεν τα έχει χρησιμοποιήσει,επικαλούμενο προβλήματα με τον εναέριο χώρο της Λιβύης και τα αεροδρόμια της χώρας. Ωστόσο η ΠΑ δηλώνει έτοιμη να επιχειρήσει υπό "οποιεσδήποτε συνθήκες" ,υπενθυμίζοντας ότι δεν είναι η Ολυμπιακή. Ηδη αεροπλάνα απο άλλες χώρες -Γαλλία και Αγγλία- υλοποιούν τα σχέδια εκκένωσης και μεταφοράς των πολιτών τους!

Και την ώρα που οι ξένοι πολίτες εγκαταλείπουν την Τρίπολη, μερικοί Ελληνες είναι "εγκλωβισμένοι" στο αεροδρόμιο της Λιβυκής πρωτεύουσας! Επιχείρησαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα μέσω της εταιρείας Libyan Airlines, αλλά -όπως καταγγέλουν οι ίδιοι- υπάλληλοι του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος τους είπαν ότι...έχουν απεργία! Ωστόσο, πηγές του ΥΠΕΞ, δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν αυτό το περιστατικό, καθώς ουδείς τους έχει ενημερώσει πως υπάρχουν Ελληνες στη συγκεκριμένη πτήση, η οποία εν τέλει ακυρώθηκε!

Μέχρι και αυτή την ώρα τίποτα δεν έχει ζητηθεί από τη ΠΑ, ενώ αντιθέτως το ΥΠΕΞ έστειλε πέντε επιβατηγά πλοία κι ένα πετρελαιοφόρο στη Λιβύη,χωρίς καν να ενημερώσει το ΥΕΘΑ!!!

Όλες οι χώρες που έχουν στείλει πλοία,με πρώτη τη Τουρκία, τα συνόδευαν με πολεμικά πλοία,για λόγους ασφαλείας και με διαταγές να επέμβουν αν κάτι πήγαινε στραβά. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που έχει απλά θέσει σε ετοιμοτητα μία φρεγάτα της...στη Σούδα!

Το άκρως παράδοξο είναι ότι στα συρτάρια του ΓΕΕΘΑ,υπάρχουν τουλάχιστον τρία έτοιμα σχέδια επιχειρήσεων,τα οποία εκτελέστηκαν με απόλυτη επιτυχία σε Αλβανία,Σομαλία και κυρίως στο εμπόλεμο Σοχούμι, χωρίς κυριολεκτικά να ανοίξει μύτη (ΣΣ. Τότε όμως κυβερνούσε οΚαραμανλής...). Κανείς δεν έκανε το κόπο να τους ρίξει μια ματιά.

real.gr