Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Μεγάλη πορεία εκπαιδευτικών στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

Πορεία στο κέντρο της πρωτεύουσας πραγματοποίησαν σήμερα περίπου 1000 εκπαιδευτικοί Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης.
Ρεπορταζ alfavita.gr

Η κινητοποίηση έγινε στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας, που την Τετάρτη κλιμακώνεται στο πλαίσιο της απεργίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με τη συμμετοχή και των εκπαιδευτικών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Πορεία εκπαιδευτικών στο κέντρο
Οι εκπαιδευτικοί άρχισαν να συγκεντρώνονται στα Προπύλαια από τις 11 πμ. Περίπου στις 12.30 ξεκίνησε η πορεία η οποία από την Ακαδημίας έστριψε στην Σταδίου και κατευθύνθηκε με παλμό προς το Σύνταγμα. Στην κεφαλή της πορείας βρίσκονταν τα πανώ της ΟΛΜΕ - ΔΟΕ και ακολουθούσαν δεκάδες πανώ ΕΛΜΕ, Διδασκαλικών Συλλόγων, Αδιορίστων εκπαιδευτικών κλπ. Στο Σύνταγμα η πορεία σταμάτησε για λίγο για να γίνει παράσταση στο Υπουργείο Οικονομικών και μετά συνέχισε προς τη Βουλή. Οι εκπαιδευτικοί ανανεώνουν το ραντεβού τους για αύριο Τετάρτη στη μεγάλη γενική απεργία.
Οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διαμαρτύρονται για τις περικοπές στους μισθούς τους, την υποχρηματοδότηση της παιδείας και τις συγχωνεύσεις και δηλώνουν ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.
Δάσκαλοι και καθηγητές τονίζουν μάλιστα ότι με τις επικείμενες συγχωνεύσεις σχολείων θα στοιβαχθούν 30 μαθητές σε κάθε τμήμα και θα μειωθούν κατά περίπου 20% οι οργανικές θέσεις.

Συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

Παράσταση διαμαρτυρίας, στην Περιφέρεια Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές, διαμαρτυρόμενοι για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων της Θεσσαλονίκης, που πρόκειται να εισηγηθούν οι διευθυντές εκπαίδευσης και οι περιφερειακοί διευθυντές προς το Υπουργείο Παιδείας.
Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών στη Θεσσαλονίκη
Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των πέντε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, καθώς η καταληκτική ημερομηνία για την εισήγηση σχετικών προτάσεων έχει οριστεί η 25η Φεβρουαρίου. Οι εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν ότι οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις θα υποβαθμίσουν την ποιότητα της εκπαίδευσης για χιλιάδες μαθητές, καθώς θα δημιουργηθούν πολυπληθείς τάξεις και θα υποχρεωθούν να μετακινούνται καθημερινά με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, εξαιτίας των αποστάσεων.