Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Δεύτερος «γαλάζιος εμφύλιος», μετά την Μακεδονία και στην Αθήνα


Δεύτερος «γαλάζιος εμφύλιος», μετά την Μακεδονία και στην Αθήνα
Την υποψηφιότητά του για τον δήμο της Αθήνας, ανακοίνωσε σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος έχει και την στήριξη του Μεγάρου Μαξίμου.
Η ηγεσία της ΝΔ κατάληξε στο πρόσωπο του κ. Σπηλιωτόπουλου για τον δήμο της Αθήνας ύστερα από σειρά άκαρπων βολιδοσκοπήσεων σε υπουργούς και αφού είχε απορρίψει άλλες υποψηφιότητες. Σε δήλωσή του ο κ. Σπηλιωτόπουλος σημειώνει:«Δηλώνω παρών στην πρόσκληση/πρόκληση για μια Αθήνα αυξημένης αισθητικής, για μια Αθήνα, όπου οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της θα αισθάνονται ασφάλεια, μια Αθήνα ικανή να τροφοδοτήσει τις δημιουργικές δυνάμεις όλων μας. Για μια Αθήνα που αγαπάμε και θέλουμε να κερδίσει τη θέση που της αξίζει».
Χθες, το Μέγαρο Μαξίμου παρέλαβε δημοσκόπηση, που είχε παραγγείλει και η οποία «μετρά» τον κ. Σπηλιωτόπουλο σε σχέση με τους υποψηφίους των άλλων κομμάτων, κ.κ. Σακελλαρίδη από τον ΣΥΡΙΖΑ, Σοφιανό από το ΚΚΕ και Κασιδιάρη από τη Χρυσή Αυγή. Εμπλοκή, ωστόσο, δημιουργείται, καθώς την ίδια ώρα ανακοίνωσε τη δική του υποψηφιότητα ο Νικήτας Κακλαμάνης.
niktt
Στην αντίστοιχη δήλωση του κ. Κακλαμάνη, αναφέρεται: «Καταθέτω επίσημα, στις Αθηναίες και τους Αθηναίους, την υποψηφιότητά μου για τον δήμο της πόλεως των Αθηναίων. Το πρόγραμμα της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης, της οποίας θα ηγηθώ, θα παρουσιαστεί δημόσια, σε ανοιχτή εκδήλωση, στο προσεχές μέλλον. Η αγάπη μου για την Αθήνα δεν είναι ευκαιριακή. Για μένα ήταν, είναι και θα είναι Πρώτα, η Αθήνα».
Antonis-Samaras1
Προβληματισμένο το Μαξίμου από τον «γαλάζιο εμφύλιο» μετά την Συμπρωτεύουσα και ...στην Πρωτεύουσα
Την ίδια ώρα επικρατεί προβληματισμός στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς μετά τον «γαλάζιο εμφύλιο» στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας μεταξύ του επίσημου υποψηφίου με τις «ευχές» της ΝΔ, Γιάννη Ιωαννίδη και την κατάθεση της ανεξάρτητης υποψηφιότητας του Απόστολου Τζιτζικώστα, έρχεται τώρα και ο δεύτερος «εμφύλιος» στον πλέον νευραλγικό Δήμο, αυτόν δηλαδή της Αθήνας, με «ομογάλακτους» αντιπάλους τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, που έλαβε το επίσημο «χρίσμα» και τον Νικήτα Κακλαμάνη που επιμένει να κατέβει ως ανεξάρτητος και ...αφήνει εμμέσως αιχμές για τον εσωκομματικό του αντίπαλο τονίζοντας, πως εκείνος δεν βλέπει την Τοπική Αυτοδιοίκηση με ...ευκαιριακή αγάπη.
Τα επόμενα 24ωρα αναμένεται η εσωστρέφεια εντός της Συγγρού να πυκνώσει εξαιτίας των πολιτικών εξελίξεων, ενώ ο Πρωθυπουργός περιορίστηκε σε ένα «λακωνικό» αλλά συνάμα αινιγματικό σχόλιο για την κατάθεση υποψηφιότητας Κακλαμάνη, λέγοντας πως «όποιος καταθέτει, καταθέτει!».