Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Ελεύθερος με εγγύηση 2 εκατ. ευρώ ο Άγγελος Φιλιππίδης


Ελεύθερος με εγγύηση 2 εκατ. ευρώ ο Άγγελος Φιλιππίδης
Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του ο πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης.

Ελεύθερος με επιβολή εγγύησης 2 εκατ. ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του,αφέθηκε μετά τη μαραθώνια απολογία του ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος αντέκρουσε ενώπιον του Ανακριτή κατά της Διαφθοράς Γιώργου Ανδρεάδη τα κακουργήματα της απιστίας και της άμεσης συνέργειας στο αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και «αποχρωμάτισε» τα «κόκκινα δάνεια» ύψους περίπου 500 εκατ. ευρώ που είχαν χορηγηθεί όταν εκείνος βρισκόταν στο τιμόνι της τράπεζας σε Έλληνες επιχειρηματίες, όπως ο Λαυρέντης Λαυερντιάδης, ο Δημήτρης Κοντομηνάς, ο Κυριάκος Γριβέας, η σύζυγός του Αναστασία Βάτσικα, κ.α.
Ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΤΤ έχοντας υπό μάλης ένα υπόμνημα 300 σελίδων και αφού απολογήθηκε επί συνολικά 9 ώρες αρνήθηκε το βαρύ κατηγορητήριο, διεκδικώντας όπως είπε «το αυτονόητο, να μπορούν οι τράπεζες να κάνουν τη δουλειά τους» και να μην χρειάζεται, όπως τόνισε σε αποστροφή του λόγου του, η έγκριση των εισαγγελέων για τη χορήγηση των δανείων.
Ο ανακριτής δέχθηκε τον ισχυρισμό του Α. Φιλιππίδη ότι δεν είναι ύποπτος φυγής αλλά ήρθε εκουσίως στη χώρα και όχι όπως διαδιδόταν με απέλαση. Ο εκ των συνηγόρων του, Γ. Παπαϊωάννου, δήλωσε «όταν υπάρχει ευθυκρισία, αυτός ο τόπος μπορεί να είναι ήσυχος ότι απονέμεται η δικαιοσύνη».