Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Ιγνατίου: Μαγειρεύουν λύση-ντροπή στην Κύπρο.

Το 2004, όταν το Κυπριακό βρέθηκε στα πρόθυρα μιας ιστορικής ντροπής, με την προώθηση του Σχεδίου Ανάν, ο Μιχάλης Ιγνατίου ήταν από εκείνους που έδωσαν τη μάχη για να αποτραπεί ένας συμβιβασμός ο οποίος κάθε άλλο παρά τιμητικός ήταν για την Ιστορία της μαρτυρικής νήσου, και τις θυσίες των πολιτών της.

Σήμερα, δέκα χρόνια μετά, με τον Νίκο Αναστασιάδη να βρίσκεται κοντά σε συμφωνία για...
την επίτευξη μιας λύσης που επίσης κάθε άλλο παρά αξιοπρεπής φαντάζει, ο έγκυρος δημοσιογράφος αρθρογραφεί με τη γλώσσα της αλήθειας στο “Έθνος της Κυριακής”. Και γίνεται σκληρός, στην προσπάθειά του να αφυπνίσει συνειδήσεις, έστω και την τελευταία στιγμή.

“Η αποδοχή εκ μέρους του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας του κειμένου που έθεσε ενώπιόν του η Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ δεν ήταν μια σοφή πράξη. Είναι μια πράξη για την οποία θα μετανιώσει, διότι οδηγεί την Κύπρο σε μεγάλες περιπέτειες.

Το κείμενο που αποδέχτηκε οδηγεί σε μια κλασική συνομοσπονδία, η οποία είναι ανάθεμα, όπως ανάθεμα είναι και η διχοτόμηση.

Βγάζω το καπέλο στον κ. Αναστασιάδη, διότι έκρυβε με επιμέλεια τις πάγιες, γνωστές θέσεις του. Έκρυψε τα αισθήματά του, διότι οι θέσεις του για το Κυπριακό, που είναι και πιο προχωρημένες από το φιλότουρκο Σχέδιο Ανάν, είναι βαθιά ριζωμένες στην καρδιά του.

Η μόνη παρηγοριά για όσους επιμένουν να υποστηρίζουν λύση βάσει των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου, είναι ότι ο κ. Αναστασιάδης είναι υποχρεωμένος να θέσει σε δημοψήφισμα το όποιο σχέδιο καταλήξει με τον κατοχικό ηγέτη.

Στην ουσία θα είναι δημοψήφισμα και για τη μέχρι τότε πορεία του ως Προέδρου της Κύπρου. Εάν χάσει στο δημοψήφισμα, θα πρέπει να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές. Εάν αυτή τη φορά κερδίσει το “ναι”, απλά ο ίδιος θα αυτοαναγορευτεί σε πρόεδρο της ελληνοκυπριακής κοινότητας.

Διότι το νησί θα έχει παραδοθεί στη σφαίρα επιρροής της Τουρκίας”, επισημαίνει μεταξύ άλλων με το άρθρο του στο “Έθνος της Κυριακής” ο Μιχάλης Ιγνατίου.

Πηγή:  ysterografa.gr