Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Έρχονται βουλευτικές πριν τις ευρωεκλογές

Έρχονται βουλευτικές πριν τις ευρωεκλογές
Όλα δείχνουν ότι οι εθνικές εκλογές έρχονται. Ίσως, μάλιστα, να βρίσκονται πιο κοντά κι από τις περιφερειακές/ευρωεκλογές.

xriskrat

Στη Συγγρού κάνουν μια πολύ απλή ανάλυση
, που βασίζεται σε «δύο συν ένα» χάρτες. Πρώτα κοιτούν τον χάρτη με τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών του 2009, όταν -επί κυβέρνησης Καραμανλή- το ΠΑΣΟΚ πήρε κεφάλι (36,65% έναντι 32,30% της Ν.Δ.) και η ελληνική επικράτεια άρχισε να «πρασινίζει».

Το μήνυμα ότι η πλάστιγγα έγειρε εστάλη και οι ψηφοφόροι έσπευσαν να πάρουν το μέρος του νικητή, με αποτέλεσμα ο επόμενος χάρτης, αυτός των εθνικών εκλογών του 2009, να είναι καταπράσινος. Το ΠΑΣΟΚ εκτινάχθηκε στο 43,92% με τη Ν.Δ. στο 33,47%.

Αυτούς τους δύο χάρτες μελετά ο Σαμαράς και το επιτελείο του. Βλέπουν ξεκάθαρα το φαινόμενο του ντόμινο που εξαφάνισε τη Ν.Δ. το 2009. Και βάζουν πλάι έναν ακόμη χάρτη. Αυτόν των βουλευτικών εκλογών του 2012, όταν στην επικράτεια κάνει την εμφάνισή του και το ροζ του ΣΥΡΙΖΑ. Το συμπέρασμα είναι πασιφανές: Το βράδυ των ευρωεκλογών, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει πάρει ξεκάθαρο κεφάλι, θα έχουν χάσει διά παντός την ευκαιρία να πάνε σε εκλογές αποφεύγοντας τη συντριπτική ήττα.

Και βέβαια θα κάνουν ό,τι μπορούν για να νοθεύσουν το τελικό αποτέλεσμα και να μικρύνουν την ψαλίδα.

Ο Σαμαράς, συνειδητοποιώντας ότι ούτε καν οι ξένοι «φίλοι» του δεν τον στηρίζουν πια -θυμάστε τι κινητοποίηση είχαν κάνει Μέρκελ και Σόιμπλε το 2012;- ποντάρει, πλέον, σε μια μικρή ήττα, που θα του επιτρέψει να κρατήσει, τουλάχιστον, το κόμμα. Και μόνη του ελπίδα να πλησιάσει το... όνειρο είναι προκαλώντας εθνικές εκλογές πριν τις ευρωεκλογές/περιφερειακές. Μετά, πάει... Πέταξε το πουλάκι.

Κι έτσι, στη Συγγρού ψάχνουν τρόπο να οδηγήσουν τον τόπο σε βουλευτικές κάλπες, χωρίς να τις χρεωθούν. Θα τους βόλευε πολύ, για παράδειγμα, μια άμεση αποχώρηση Παπούλια «για λόγους υγείας», αλλά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν φαίνεται διατεθειμένος να τους κάνει τη χάρη. Έχει, μάλλον, αποφασίσει να σώσει όση από την υστεροφημία του έχει απομείνει...

Clipboard01eklo