Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2013

Βαρεθήκαμε να μας… στηρίζουν

Ένα εντυπωσιακό φαινόμενο ζούμε τους τελευταίους μήνες. Όλοι εκτός Ελλάδας στηρίζουν την κυβέρνηση. Όπου πας κι όποιον μεγαλόσχημο ακούσεις λέει ότι στηρίζει την κυβέρνηση και το μεταρρυθμιστικό της έργο.

Πάει ο Σαμαράς στη Μέρκελ και μόνο που δεν τον… ζητάει σε γάμο τον Μεσσήνιο η Γερμανίδα. Αγάπες, λουλούδια, υποσχέσεις, δεσμεύσεις λες και η Ελλάδα είναι ξαφνικά η γη της Επαγγελίας.

Συναντάται ο πρωθυπουργός με τον Λέτα και η Ιταλία μόνο που δε μας κάνει τεμενάδες για το εντυπωσιακό μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα. Εδώ βγήκε ο ίδιος ο Λέτα και είπε «Αντώνη εγώ είμαι θαυμαστής σου, θα σε στήριζα για την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Συνομιλεί ο Σαμαράς με τον Μπαρόζο και νομίζουμε ότι είναι έτοιμος να βγάλει κανένα τσεκ με 300 δις που θα σβήνει το χρέος μια και καλή.

Τέτοια καλοσύνη από παντού. Μέχρι και οι Αμερικανοί, που δεν ξέρανε ούτε που πέφτει η Αθήνα πριν από λίγο καιρό, μας απονέμουν εύσημα για τις θυσίες που έχουμε κάνει.
Έρχεται ο Χάνες Σβόμποντα στην Ελλάδα και θαρρείς ότι είναι… Έλληνας υπουργός με τόσες κολακείες για την ελληνική οικονομία.

Τρελά πράγματα και στο εσωτερικό. Οι μεγαλοεκδότες στηρίζουν αναφανδόν την κυβέρνηση. Ο Σαμαράς τέτοια αβάντα από δημοσιογράφους σαν τον Πρετεντέρη ούτε στα πιο τρελά του όνειρα. Θα αρχίσει να αναρωτιέται μήπως έχει το χάρισμα των… Σειρήνων που παίζαν μουσική και όλοι κάθονταν σούζα.

Βαρεθήκαμε όμως αυτή τη στήριξη. 
Μοιάζει με φασολάδα που τρώμε επτά ημέρες την εβδομάδα και μετά μας πιάνει το στομάχι. 
Μπαφιάσαμε με το ξαναζεσταμένο φαγητό που μας σερβίρεται κάθε μέρα επί μήνες τώρα. 
Κύριοι και κυρίες που στηρίζετε την Ελλάδα. 
Φτάνει πια η… φασολάδα. 
Δώστε και λίγο κρεατάκι.

Διότι ο ελληνικός λαός έχει τρελαθεί με τόση στήριξη και τόσο καλά λόγια που ακούει για τις θυσίες του. Αν υπήρχε το μετάλλιο της ανοικτής παλάμης θα το είχαμε πάρει όλοι εμείς που τρώμε στήριξη αλλά η ζωή μας πάει από το κακό στο χειρότερο.

Γι’ αυτό όσοι στο εξωτερικό ή την Ελλάδα θέλουν να μας στηρίξουν, ας βρουν και καμιά πιο σοβαρή λύση. Όχι τίποτε άλλο, αλλά ο ελληνικός λαός θα πάρει καμιά βρεγμένη σανίδα και τότε ποιος τους σώζει όλους αυτούς.