Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταργεί την τρόικα (!)

Δεν έχει εισαχθεί τίτλος
Δυσάρεστες εκπλήξεις για τις ομάδες της τρόικας που ασκούν ελέγχους στις χώρες με δημοσιονομικά προβλήματα (Πορτογαλία, Ιρλανδία, Κύπρος και Ελλάδα) επιφυλάσσει η Επιτροπή Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία εξετάζει αν η μεθοδολογία των τεχνοκρατών διαθέτει επαρκή νομιμοποιητική βάση. 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες η πλειοψηφία των μελών της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προσανατολίζεται στην υιοθέτηση ανατρεπτικών αναφορών για τους ελεγκτές, καταλογίζοντάς τους «λάθη, υπερβολές και άστοχες ενέργειες…».

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες η κύρια εισήγηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη δράση των τριμερών αντιπροσωπειών αναμένεται να περιλαμβάνει τη διάλυση των ομάδων αυτών και την αντικατάσταση τους από ένα νέο θεσμικό όργανο το οποίο θα έχει αποστολή του την στήριξη των κρατών – μελών και θα τελεί υπό την αιγίδα του ευρωκοινοβουλίου και της Κομισιόν. 

Αν και η επίσημη ενημέρωση αναφέρει ότι το πόρισμα της Επιτροπής Οικονομικών για τη δράση των τροικανών θα καταρτιστεί πλήρως τον Μάιο, είναι αρκετά πιθανό το προσχέδιο της έρευνας να διαρρεύσει στα τέλη Δεκεμβρίου ή στα μέσα Ιανουαρίου. 

Πέτρος Παπαβασιλείου - See more at: http://www.moneypro.gr/ArticleDetails/tabid/82/ArticleID/89322/Default.aspx#sthash.OoMovLKF.e54LbB7v.dpuf