Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

O πρόεδρος του ΣΕΒ κάνει νέο «άνοιγμα» στον Τσίπρα και επικρίνει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

O πρόεδρος του ΣΕΒ κάνει νέο «άνοιγμα» στον Τσίπρα και επικρίνει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Υπέρ ενός εθνικού σχεδίου τάσσεται ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος και δηλώνει ότι δεν φοβάται την Αριστερά. Δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία της κυβέρνησης και ασκεί κριτική στα δύο κόμματα που κυβερνούν από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, σε συνέντευξή του στον Επενδυτή που δημοσιεύεται αύριο.
Αποσπάσματα από τη συνέντευξη στον «Επενδυτή» την οποία ο επιχειρηματίας και πρόεδρος του ΣΕΒ παραχωρεί στην Βασιλική Σιούτη:
«Τα κόμματα εξουσίας της μεταπολίτευσης κλήθηκαν να κόψουν το κλαδί πάνω στο οποίο κάθονταν και να αποδομήσουν το πελατειακό και αδηφάγο κράτος που είχαν εκθρέψει...».
«...Δεν αποτελεί πραγματική μεταρρύθμιση το βεβιασμένο σφράγισμα της ΕΡΤ ή η επιλεκτική κατάργηση δημόσιων λειτουργιών...».
.....................
«...Το κεφάλαιο που εκπροσωπεί ο ΣΕΒ υπήρξε η πρώτη αντιμνημονιακή φωνή. Από τον Ιούνιο του 2010, επισημάναμε τα προβλήματα της συνταγής της εσωτερικής υποτίμησης... Επισημαίναμε ότι η βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή θα δημιουργούσε μεγάλα κοινωνικά προβλήματα και θα υπονόμευε κάθε προοπτική ανάπτυξης...»...
... «Η κρατικοδίαιτη οικονομία δημιούργησε ένα κρατικοδίαιτο και νεοπλουτικό επιχειρηματικό κατεστημένο, που έμαθε να κάνει τις δουλειές του διαπλεκόμενο με την πολιτική εξουσία...»
«...Το κομματοκρατούμενο κράτος ασέλγησε και χρεοκόπησε, και ότι απ' εδώ κι εμπρός η ανασυγκρότηση, η ανάπτυξη κι ο εκσυγχρονισμός του τόπου απαιτούν μια ιθύνουσα επιχειρηματική δομή άλλων προδιαγραφών...»
«...Οι μεταπράτες του παλιού παραμένουν ισχυροί, και καλύτερα οργανωμένοι, με ισχυρή μιντιακή στήριξη. Οι μάχες οπισθοφυλακής είναι καταδικασμένες. Ο τόπος χρειάζεται μια νέα εμπροσθοφυλακή για να ξανασταθεί στα πόδια του. Είναι θέμα χρόνου να υπάρξουν δημιουργικές εξελίξεις...»
Για την επιστολή στον Τσίπρα:
«...Νομίζω ότι ξαφνιάσαμε μόνο εκείνους που βλέπουν μέσα από στερεότυπα και κλισέ».


Πηγή: O πρόεδρος του ΣΕΒ κάνει νέο «άνοιγμα» στον Τσίπρα και επικρίνει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/116367#ixzz2aAVWUqdu