Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Το πολιτικό σύστημα προσπαθεί να αναβαπτιστεί στην κολυμβήθρα της ΧΑ.


xrusi-augiΥπάρχουν ελάχιστοι αφελείς ακόμα συμπολίτες μας που δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα είναι θεατρικό. Δηλαδή τα κόμματα στη Βουλή ελάχιστα εκπροσωπούν και εκφράζουν πραγματικές κοινωνικές αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις. Αν συνέβαινε αυτό, τότε θα μιλούσαμε για ένα υγιές πολιτικό σύστημα. Τότε, ακόμα και η κυβερνητική συνεργασία μεταξύ τους, θα εξέφραζε πραγματικές κοινωνικές συμφωνίες. Δυστυχώς όμως, το δικό μας κομματικό σύστημα είναι πολιτικά άρρωστο. Υφαρπάζει τις ψήφους των πολιτών, μέσα από ψεύτικες, θεατρικές αντιπαραθέσεις στο προσκήνιο, ενώ στο παρασκήνιο ολόκληρο το κομματικό σύστημα έχει τα ίδια αφεντικά και εξυπηρετεί τα ίδια συμφέροντα.
Αυτό ακριβώς το πολιτικό σύστημα, δηλαδή στην ουσία του ένα στενά ολιγαρχικό σύστημα, μας έφερε στη σημερινή κατάσταση που όλοι βιώνουμε. Φυσικά δεν διανοείται να εγκαταλείψει το εύκολο θύμα, δηλαδή τον ελληνικό λαό, που τον έχει υποχείριό του και τον εκμεταλλεύεται. Έπρεπε λοιπόν να βρει τρόπο για μια ακόμα φορά να αποπροσανατολίσει το λαό, ακόμα και τώρα που όλοι αρχίζουν να συνειδητοποιούν την αλήθεια.
Εκτιμούμε λοιπόν πως έκανε τα στραβά μάτια (αν δεν διευκόλυνε) να αναδειχθεί η ΧΑ από την πολιτική ανυπαρξία της (βοηθούσης τόσο της κρίσης όσο και της κατάστασης με τους παράνομους μετανάστες), για δύο λόγους: Πρώτον, γιατί αν δεν υπήρχε η ΧΑ όπου παρκάρονται έντεχνα οι εκνευρισμένοι πολίτες, θα είχε ήδη ξεσπάσει κοινωνική εξέγερση και θα κινδύνευε άμεσα να καταρρεύσει το πολιτικό σύστημα και δεύτερον, χρησιμοποιεί την ΧΑ, ως φασιστικό και ναζιστικό μπαμπούλα, προκειμένου μέσα από την “κολυμβήθρα” της ΧΑ να αναβαπτιστεί το ίδιο το σάπιο πολιτικό σύστημα και να αυτοχαρακτηρίζεται ως δημοκρατικό τόξο κ.λ.π. Είναι η «δημοκρατία» αυτή που χρεοκόπησε τη χώρα, κατέλυσε το Σύνταγμα και παρέδωσε την Εθνική Κυριαρχία στους δανειστές και στη Γερμανία. Αυτή τη “δημοκρατία” λοιπόν μας καλεί τώρα το κομματικό σύστημα να υπερασπιστούμε, έναντι του φασισμού.
Δυστυχώς όμως, υπάρχουν ακόμα αφελείς πολίτες που τσιμπάνε στην προπαγάνδα του συστήματος και συνωστίζονται στο ίδιο το σάπιο πολιτικό σύστημα αυτοεγκλωβιζόμενοι, προκειμένου να αισθάνονται δημοκράτες. Ταυτόχρονα ετοιμαζόμαστε ήδη ψυχολογικά να δεχτούμε μια μελλοντική συνεργασία μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Ήδη άρχισαν μεταξύ τους οι πρώτες δημόσιες προσεγγίσεις με κοινό εχθρό τον φασισμό.
Με τις υγείες μας.
Πέτρος  Χασάπης