Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Τι κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου με στελέχη του ΔΝΤ στις ΗΠΑ

Τι κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου με στελέχη του ΔΝΤ στις ΗΠΑ
Μυστικά δείπνα και ραντεβού με στελέχη του ΔΝΤ αλλά και της αμερικανικής κυβέρνησης έχει ο πρώην πρωθυπουργός
Του Ειδικού Συνεργάτη
Δεκαπέντε ημέρες πριν από το ταξίδι του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στις ΗΠΑ και τα προμηνύματα είναι πολύ περίεργα. Χθες αργά το βράδυ κυκλοφόρησαν βάσιμες πληροφορίες, οι οποίες ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκαν από επίσημους κύκλους στην Ουάσινγκτον, ότι το ΔΝΤ εξετάζει το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την Ελλάδα. Μια νεώτερη πληροφορία που καταφθάνει από οικονομικούς κύκλους στην Ουάσινγκτον προκαλεί πολλούς ενδιαφέροντες συνειρμούς!
Σύμφωνα με αυτήν την πληροφορία ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου έχει πυκνώσει το τελευταίο διάστημα τις επαφές -υπό τη μορφή γευμάτων εργασίας- με πρώην ανώτατα και νυν διευθυντικά στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Οι επαφές του- τις οποίες κάνει κατά τα πολλαπλά ταξίδια του στο εξωτερικό- δημιουργούν την αίσθηση ότι... κάτι ετοιμάζει ο ΓΑΠ.
Άνθρωποι που ξέρουν καλά τις κινήσεις του λένε ότι ο πρώην πρωθυπουργός ανταλλάσει απόψεις με τα στελέχη του ΔΝΤ για τις διάφορες πτυχές διαχείρισης της κρίσης που έγινε κατά τα έτη 2010 και 2011. Κάποιοι από τους συνεργάτες του κ. Παπανδρέου στη Αθήνα δηλώνουν ότι δεν έχουν ιδέα ενώ στελέχη της σημερινής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι ο πρώην πρωθυπουργός θέλει να επιστρέψει στα πράγματα και θα το επιχειρήσει μετερχόμενος οποιοδήποτε μέσο. «Ποτέ δεν ξέχασε πώς αναγκάστηκε να δώσει τα ηνία της εξουσίας στον κ. Λουκά Παπαδήμο, όπως δεν έχει συγχωρήσει στον κ. Κώστα Καραμανλή ότι δεν έκανε το λάθος να απαντήσει προσωπικώς στις προκλήσεις του», λένε. Κάποιοι άλλοι έσπευσαν να θυμηθούν τα δείπνα – υπερπαραγωγή που παρέθετε ο κ. Παπανδρέου στον στενό φίλο του κ. Θοδωρή Μαργέλλο με σούσι στο «Ζούμα» του Λονδίνου.
Είναι όμως μόνον αυτό; Οικονομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι ο κ. Παπανδρέου διεκδικεί θέση υψηλού κύρους στην αμερικανική πρωτεύουσα. Κάποιοι δεν κρύβουν τις στενές επαφές του και με την αμερικανική κυβέρνηση, όμως κατά κύριο λόγο σε οικονομικό πόστο.
Μήπως το εντατικό λόμπινγκ του κ. Παπανδρέου με οικονομολόγους και διευθυντικά στελέχη του ΔΝΤ έχει μήπως να κάνει με τις φήμες που τον φέρουν να επιθυμεί την ανάληψη κορυφαίας θέσης σε μεγάλη αμερικανική επενδυτική τράπεζα;
Εμείς ένα ερώτημα μόνο θέτουμε..


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/329713/ti-kanei-o-giorgos-papandreoy-me-stelehi-toy-dnt-stis-ipa#ixzz2a4Pl7ig8