Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Υπό έντονη αμφισβήτηση οι ενέργειες του αντεισαγγελέα κ. Κορέα

Υπό έντονη αμφισβήτηση οι ενέργειες του αντεισαγγελέα κ. Κορέα
Ο εισαγγελέας Αριστείδης Κορέας είναι ο άνθρωπος που επιχείρησε να βάλει στο αρχείο την υπόθεση πώλησης των ασφαλίστρων κινδύνου (CDS) του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, η οποία, ως φαίνεται από το πρόσφατο πόρισμα του εισαγγελέα Παναγιώτη Νικολούδη, συμπλήρωσε τον κύκλο ενός από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης, που οδήγησε στην κατάρρευση το υγιέστερο πιστωτικό ίδρυμα της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, το πόρισμα – κόλαφος του Π. Νικολούδη αποκαλύπτει μία σειρά αμφισβητούμενης νομιμότητας ενεργειών από πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται και στην υπόθεση των CDS. Εδώ αρχίζει και ξετυλίγεται ένα περίεργο κουβάρι με άγνωστες προεκτάσεις, αφού παρά τις καταγγελίες και τα δεκάδες δημοσιεύματα, έγινε μια μεγάλη επιχείρηση για να συγκαλυφθεί η πρωτοφανής ενέργεια πώλησης ασφαλίστρων κινδύνου εν μέσω κρίσης. Μια υπόθεση που πλέον χαρακτηρίζεται και επίσημα από τη Δικαιοσύνη ως σκάνδαλο, με πρόσφατη απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που αναφέρει συγκεκριμένα ότι αυτοί που αγόρασαν τα επίμαχα CDS, «κέρδισαν ιδιαίτερα μεγάλα χρηματικά ποσά», ενώ η απόκτηση τους συνιστά κερδοσκοπική επένδυση, εφόσον οι αγοραστές δεν ήταν και κάτοχοι ελληνικών ομολόγων, ενώ εάν (τα CDS) είχαν παραμείνει στην κατοχή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, το κέρδος θα ήταν πολύ μεγαλύτερο εκείνου που πέτυχε με την πώληση τους. Κέρδος που θα το είχε δικαίως αποκομίσει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, εφόσον δεν είχε προβεί στην πώληση τους!
Η υπόθεση αποκτά πλέον διαστάσεις πολιτικοοικονομικού σκανδάλου, μετά τις τρομερές καταγγελίες Πεπόνη – Μουζακίτη που αποκάλυψαν ότι δέχθηκαν πιέσεις από την τότε πολιτική ηγεσία ακριβώς για την υπόθεση των CDS που διερευνούσαν. Την ίδια στιγμή, ο οικονομικός εισαγγελέας του Πρωτοδικείου Αθηνών κ. Κορέας μετά την προκαταρκτική έρευνα που διενήργησε, υποστήριξε ότι βρέθηκε προ «δικονομικού αδιεξόδου» και για το λόγο αυτό την 29η Φεβρουαρίου 2012, πρότεινε στον Πεπόνη η επίμαχη δικογραφία να τεθεί στο αρχείο! Γεγονός που βεβαίως ο Γρηγόρης Πεπόνης αρνήθηκε να πράξει και σήμερα όπως φαίνεται, δικαιώνεται.
Η υπόθεση γίνεται εξαιρετικά ύποπτη και χρήζει ενδελεχούς έρευνας μετά την αποκάλυψη του περιβόητου ημερολογίου του προφυλακισμένου σήμερα Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος στις σημειώσεις του φέρεται να ομολογεί την προσπάθειά του να πιέσει τη δικαιοσύνη «με τον ίδιο τρόπο που έγιναν οι πιέσεις για την υπόθεση των CDS!».
Παρ' όλα αυτά, ο Αριστείδης Κορέας καταθέτοντας ως μάρτυρας στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Φ. Μακρή φέρεται να δήλωσε ότι ουδέποτε υπήρξαν παρεμβάσεις στο έργο του, στις οποίες έτσι κι αλλιώς εκείνος ουδέποτε θα έτεινε ευήκοον ους.
Μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις, λοιπόν, για το σκοτεινό παιχνίδι που παίχτηκε στις πλάτες του ελληνικού λαού, οδηγώντας το ΤΤ στην καταστροφή, θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον να μάθουμε το λόγο για τον οποίον ο κύριος Αριστείδης Κορέας επιχείρησε να βάλει την υπόθεση στο αρχείο, ειδικά από την στιγμή που ο ίδιος αρνήθηκε ότι δέχθηκε κάποια πίεση, για να το πράξει.


Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/327107/ypo-entoni-amfisvitisi-oi-energeies-toy-anteisaggelea-k-korea#ixzz2ZKJZqJGR