Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Το μετέωρο βήμα της Ελλάδας



20130318-074115.jpg
Βαδίζουμε ήδη τον τρίτο χρόνο της εφαρμογής των ανεπέρειστων μέτρων στο εσωτερικό της χώρας. Μέτρα τα οποία έχουν καταβαραθρώσει την ελληνική οικονομία, έχουν οδηγήσει στο κλείσιμο χιλιάδες μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων κι έχουν οδηγήσει στην ανεργία και την απόγνωση εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες κι Ελληνίδες.
Το μέγεθος της υφέσεως αλλά και η διάρκειά της δεν έχουν προηγούμενο στην σύντομη σχετικά ιστορία του Ελληνικού κράτους. Είμαστε όμως κράτος ακόμη; Νοείται η Ελλάδα Κράτος πλέον αφού δεν «κρατεί» επί της επικρατείας της πλέον; Πριν λίγο καιρό ψηφίστηκε στην Ελληνική Βουλή η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία περιλαμβάνει την ακόλουθη διατύπωση: «ούτε το δικαιούχο κράτος μέλος, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε 
κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά τους στοιχεία εξαιρούνται, λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο, της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης-συντηρητικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία σχετικά με τη σύμβαση τροποποίησης». Βέβαια αυτή η επονείδιστη και προδοτική φράση ήταν ήδη ενσωματωμένη στις Δανειακές Συμβάσεις που είχαν υπογράψει οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Απλώς τώρα κυρώνεται και από την Ελληνική Βουλή. Αναρωτιέμαι, ποιος Έλληνας πατριώτης διαβάζει σήμερα για αυτή την κατάντια και δίνει συγχωροχάρτι ακόμη στην Κυβερνητική Τρόικα; Επιπροσθέτως, όπως διαβάζουμε στα ΜΜΕ, υπερεπίτροπος θα τοποθετηθεί στην Ελλάδα από την Τρόικα, ο οποίος θα έχει υπεραρμοδιότητες επί παντός επιστητού. Θα είναι δηλαδή κάτι σαν (και ας μην παρεξηγηθώ) Γκαουλάιντερ. Και το Ελληνικό imperium κύριε; (για να σατυρίσω την διαφήμιση της ΝΔ προεκλογικώς).
Η χώρα μας εξακολουθεί την καταστροφική καθοδική πορεία, όντας ήδη στον 5ο χρόνο της ύφεσης, μπλεγμένη σε ένα σπιράλ Ύφεσης-Αύξησης Φόρων-Μειώσεις Μισθών κ΄ Συντάξεων. Σημάδια ανάκαμψης δεν υπάρχουν στο άμεσο μέλλον και όλες οι προβλέψεις μιλούν για αλλαγή της καθοδικής πορείας το 2016. Είναι βλέπετε, η εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων η οποία θα δώσει ώθηση στην Ελληνική αγορά. Φυσικά δεν μιλώ για έσοδα από την εκμετάλλευση, αλλά από τα αναγκαία έργα υποδομής που απαιτείται να δημιουργηθούν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, ούτως ώστε να μπορέσει να ολοκληρωθεί η εξόρυξη, να γίνεται η μεταφορά και στην συνέχεια η φόρτωση/ ή διύλιση των πετρελαιοειδών. Η υποδομή πρόκειται να δημιουργηθεί στη Δυτική Ελλάδα (βλέπε περιοχή Ιονίου) και στην Νότια Κρήτη. Στο σημείο αυτό βέβαια θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και ο αστάθμητος παράγοντας των γειτονικών χωρών που θα πρέπει να αποδεχτούν την οριοθέτηση της Ελληνικής Αποκλειστικής Ζώνης. Τα πρώτα καμπανάκια έχουν ήδη αρχίσει να χτυπάνε με τις οξύτατες αντιδράσεις της Αλβανίας, της Λιβύης και προσφατως έγιναν και οι πρώτες νύξεις αμφισβήτησης από την Αίγυπτο για την ΑΟΖ της Κύπρου. Είναι τυχαία η άραγε έντονη διπλωματική κινητικότητα, το τελευταίο διάστημα, της «φίλης μας» Τουρκίας στις χώρες αυτές;
Με τα κοινωνικά προβλήματα να γιγαντώνονται και την κατακραυγή των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων να αυξάνεται, εκτιμώ οτι είναι θέμα χρόνου αυτή η Κυβέρνηση να πέσει. Όμως αν πέσει ποιο θα είναι το διάδοχο σχήμα; Ποιοί είναι οι πολιτικοί που θα εκλέξει ο Ελληνικός Λαός να διαχειριστεί την τραγική οικονομική, πολιτική και εν κατακλείδι εθνικώς ζοφερή κατάσταση της πατρίδος μας; Σίγουρα ο Έλλην πολίτης πρέπει να επιλέξει αυτή την φορά με σύνεση. Περιθώριο λάθους αυτή την φορά δεν υπάρχει. Ή σωζόμαστε ή καταστρεφόμαστε.. Τόσο απλά είναι τα πράγματα. Πως θα επιλέξει σωστά όμως ο ψηφοφόρος; Εδώ δεν υπάρχει μαγική λύση ούτε και μασημένη τροφή. Ο λαός μας έχει μια πολύ σωστή παροιμία, “αν δεν βρέξεις τον πισινό σου, ψάρι δεν τρως”. Ας μην περιμένουμε από τα κυβερνητικά φερέφωνα ή αλλιώς Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης να διαλέξουν τον κατάλληλο για εμάς. Ας κάνουμε έρευνα “αγοράς”, όπως ακριβώς κάνουμε πριν αγοράσουμε κάτι. Κοπιώδης προσπάθεια, όμως αποτελεί ανελαστική επιλογή. Ας μην εξετάσουμε μόνο τα Προεκλογικά Προγράμματα των κομμάτων (ας μας γίνουν μάθημα τα 18 σημεία της ΝΔ). Ας προσπαθήσουμε να βρούμε τις θέσεις, τις δηλώσεις, τις τοποθετήσεις επί διαφόρων θεμάτων των κομμάτων αλλά και των στελεχών τους για διάφορα θέματα (ενδεικτικά και όχι περιοριστικά αναφέρω τους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, της Αγροτικής Πολιτικής, της Εθνικής Άμυνας, της Εξωτερικής Πολιτικής κ.α.).
Ας είναι η επόμενη επιλογή μας σοφή κι ας είναι η επιλογή όλων των Ελλήνων.. Διότι στις επόμενες εκλογές πρέπει να ψηφίσουμε όλοι.
“πολίτης, δ’ ἁπλῶς οὐδενὶ τῶν ἄλλων ὁρίζεται μᾶλλον ἢ τῷ μετέχειν κρίσεως καὶ ἀρχῆς”.
Αριστοτέλης, Πολιτικά