Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Επίθεση στην πομπή της Κλίντον από (πραγματικά) αγανακτισμένους Αιγυπτίους, που βλέπουν πρέσβειρα του ισλαμοφασισμού να διαλύει την πατρίδα τους (φωτορεπορτάζ)


 Το αφεντικό του ΓΑΠ, που ονειρεύεται μια Ελλάδα – Ισλαμαμπάντ. Δείτε τι γράφουν τα πανό που κρατούν οι εξεγερμένοι, είναι πολύ σημαντικό.

Την ίδια ημέρα το ισλαμοφασιστικό καθεστώς, σχεδίαζε νομοσχέδιο που θα επανανομιμοποιούσε τον ακρωτηριασμό των γεννητικών οργάνων κοριτσιών. Βάσει της Σαρία. Που είχε βεβαίως απαγορεύσει ο Μουμπάρακ.

Οι διαδηλωτές πέταξαν ντομάτες και παπούτσια στην αυτοκινητοπομπή που συνόδευε την επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας. Σύμφωνα με τις αιγυπτιακές αρχές, τα αντικείμενα δεν χτύπησαν ούτε τη Χίλαρι Κλίντον ούτε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, ενώ μια ντομάτα βρήκε «στόχο» έναν αιγύπτιο αξιωματούχο.
Επίσης, οι διαδηλωτές φώναζαν«Μόνικα, Μόνικα» (τη Μόνικα Λεβίνσκι που είχε εμπλακεί σε ροζ σκάνδαλο με τον πρώην αμερικανό πρόεδρο Μπιλ Κλίντον) και καλούσαν τη Χίλαρι Κλίντον να φύγει. Πάντως, δεν έγινε γνωστό ποιοι ήταν οι διαδηλωτές και σε ποια πολιτική ομάδα ανήκαν.
Ήταν η πρώτη επίσκεψη της αμερικανίδας υπουργού στην Αίγυπτο, μετά την εκλογή του Ισλαμιστή προέδρουΜοχάμεντ Μόρσι, τον οποίο και συνάντησε.
Το βράδυ του Σαββάτου, έξω από το ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε, διαδηλωτές φώναζαν αντι-ισλαμιστικά συνθήματα και κατηγορούσαν τις ΗΠΑ ότι υποστήριζαν την άνοδο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην εξουσία.

Η επίθεση κατά της πομπής της Χίλαρι Κλίντον ήρθε κατά τη μέρα που η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών μίλησε στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αλεξάνδρεια που άνοιξε εκ νέου.
«Θέλω να είμαι ξεκάθαρη. Οι ΗΠΑ δεν μπαίνουν στη διαδικασία να επιλέγουν νικητές και ηττημένους στην Αίγυπτο, ακόμα και να μπορούσαν, που δεν μπορούν» τόνισε η Κλίντον, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στις επικρίσεις κατά της χώρας της για την υποστήριξη του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.