Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ΝΕΑ ΠΥΡΑ ΚΑΤΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΜΕ «ΦΟΝΤΟ» ΤΗΝ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ «Κόκκινο πανί» για τους γαλάζιους βουλευτές ο υπουργός Οικονομικών

kokkino-pani-o-ypoyrgos-oikonomikwn-giannhs-stoyrnaras

Γράφει η Γωγώ Κυριαζή
Νέος γύρος σκληρής κριτικής κατά του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα άρχισε από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή αυτή τη φορά τους ισχυρισμούς του κ. Στουρνάρα πως η Ελλάδα δεν υπερφορολογείται.
Λίγες μόνο ημέρες μετά το γαλάζιο αντάρτικο κατά του κ. Στουρνάρα σχετικά με τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, ο υπουργός Οικονομικών προκαλεί εκ νέου έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΝΔ με τις δημόσιες τοποθετήσεις του, αναγκάζοντας ακόμη και συνεργάτες του στο οικονομικό επιτελείο να τον... αδειάσουν.
Ενδεικτική είναι άλλωστε, η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, ο οποίος μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής έσπευσε να διαχωρίσει τη θέση του από τον κ. Στουρνάρα.
Συγκεκριμένα, ο κ. Σταϊκούρας, όχι μόνο παραδέχθηκε πως η φορολογία των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων είναι υψηλή αλλά προχώρησε ένα ακόμη βήμα παραπάνω, θέτοντας ως στόχο της πολιτικής του το «να επιδιώκεται, συνεχώς, η μείωση και ο εξορθολογισμός της φορολογίας».
Ιδιαίτερα σκληροί στην κριτική τους απέναντι στον κ. Στουρνάρα εμφανίστηκαν για ακόμη μία φορά οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη και Νικήτας Κακλαμάνης, με τον δεύτερο μάλιστα να χαρακτηρίζει προκλητικό και ανιστόρητο τον υπουργό Οικονομικών.
Από την πλευρά της η κυρία Μπακογιάννη- η οποία είχε πρωτοστατήσει στο... αντάρτικο για τον φόρο στα ακίνητα, απευθυνόμενη στον κ. Στουρνάρα παρατήρησε με εμφανή επικριτική διάθεση πως «Ο ΦΑΠ έχει οκταπλασιαστεί και χιλιάδες νοικοκύρηδες και νομοταγείς πολίτες πασχίζουν να πουλήσουν πάση θυσία ακίνητα για να πληρώσουν το ΦΑΠ. Φτάνουμε στα όρια της αντοχής των επιχειρήσεων. Εξαντλούνται οι ελάχιστες αποταμιεύσεις και οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί».
Σαφείς αποστάσεις από τις απόψεις του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος μιλώντας χθες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής επανέλαβε τα περί... μη υπερφορολόγησης κράτησε και ο βουλευτής της ΝΔ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος εκτίμησε πως «δεν πάνε καλά οι αποκρατικοποιήσεις και οι εκτιμήσεις είναι υπεραισιόδοξες».
«Άκουσα για μετάβαση στο λιγότερο κράτος αλλά η προσέγγιση, μου φάνηκε πολύ ήπια. Γιατί ο κ. Στουρνάρας ήταν ένας απ' αυτούς που κατηγορούσαν την ήπια προσαρμογή της ΝΔ», σχολίασε με καυστικό τρόπο ο κ. Λυκουρέντζος.
Ανάλογη κριτική άσκησε και ο γαλάζιος βουλευτής, Αργύρης Ντινόπουλος, ο οποίος μάλιστα αναρωτήθηκε, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του υπουργού Οικονομικών: «Γιατί ο Στουρνάρας δεν ψάχνει τους πραγματικούς φοροφυγαδες;».
Ταυτόχρονα, ο κ. Ντινόπουλος κατηγορώντας ευθέως τον υπουργός Οικονομικών επεσήμανε πως  «είπε ότι ο φόρος ακινήτων είναι δίκαιος γιατί στα ακίνητα διακινείται μαύρο χρήμα άρα δικαιολογείται να υπερφορολογήσουμε και αναρωτιέμαι αν αυτό δεν αποτελεί ύβρη σε χιλιάδες νοικοκυριά που αγωνίστηκαν να φτιάξουν σπίτι το διπλοπληρώσανε και τους αποκαλούμε σήμερα φοροφυγάδες».


Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/298630/kokkino-pani-o-ypoyrgos-oikonomikwn-giannhs-stoyrnaras#ixzz2lxTkUk9s