Η αναφορά του Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά, και μάλιστα επί γερμανικού εδάφους, για τα 7 χρόνια ύφεσης της ελληνικής οικονομίας, προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια και οργή των Καραμανλικών
Θεωρούν ότι ο κ.Σαμαράς υιοθετεί με αυτό τον τρόπο τις θέσεις του κ.Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ και τοποθετεί την αρχή της κρίσης στο 2007 και όχι στο 2009.
Φυσικά τα στελέχη που βρίσκονται κοντά στον πρώην Πρωθυπουργό και αρχηγό της Ν.Δ δεν περίμεναν τη συγκεκριμένη αποστροφή της ομιλίας του κ.Σαμαρά για να απασφαλίσουν.
Εδώ και αρκετό καιρό υπάρχουν τριβές και δημιουργείται ένα χάσμα που μέρα με την ημέρα βαθαίνει και είναι άγνωστο ποια θα είναι η τελική κατάληξη και ποιες συνέπειες θα υπάρχουν από αυτή την υποβόσκουσα σύγκρουση του κ.Σαμαρά με τον προκατοχό του και με ό,τι αντιπροσωπεύει το όνομα Καραμανλής για την παράταξη. Ιστορικά και πολιτικά.
Οι Καραμανλικοί πνέουν μένεα κατά του κ.Στουρνάρα και για την προσπάθειά του να καταλογίσει ευθύνες για την προσφυγή στο ΔΝΤ και τα μνημόνια, στην πολιτική που ακολούθησε ο Κώστας Καραμανλής.
Θεωρούν επίσης ότι υπάρχει μία ανεξήγητη και στα όρια της νομιμότητας, κάλυψη του Προέδρου της ΕΛ.ΣΤΑΤ κ.Γεωργίου που διώκεται για κακουργηματικές πράξεις και κατηγορείται ότι διόγκωσε και πλαστογράφησε τα στοιχεία για το έλλειμμα, προκειμένου να οδηγηθεί η χώρα δέσμια στα χέρια της τρόικας και του Βερολίνου.
Διαφωνούν επίσης με την επιλογή του κ.Σαμαρά να εγκαταλείψει το μεσαίο χώρο και να εντάξει στη Ν.Δ πρόσωπα όπως οι κ.κ Βορίδης και Γεωργιάδης αλλά και να αναδείξει άλλα πρόσωπα που δεν έχουν καμία σχέση με τα φιλελεύθερα και κεντροδεξιά στοιχεία, που συνδέονται διαχρονικά με τη Νέα Δημοκρατία.
Η φράση «Υπό φυσιολογικές συνθήκες κάποιοι σαν τον Βορίδη και τον Άδωνι αλλά και κάποια πρόσωπα στο περιβάλλον του Πρωθυπουργού θα ήταν στην Χρυσή Αυγή και στο πολιτικό περιθώριο», τα λέει όλα και αποδίδεται σε πρώην υπουργό της κυβέρνησης Καραμανλή.
Και το Μαξίμου όμως από την πλευρά του σηκώνει, σε κάθε ευκαιρία, το γάντι και αντιδρά στις επιθέσεις και στις επικρίσεις της Καραμανλικής πλευράς.
Στελέχη που διατηρούν φιλικές σχέσεις με τον πρώην Πρωθυπουργό βρίσκονται στον «πάγο», όπως ο κ.Παυλόπουλος, ενώ δεν πέρασε απαρατήρητη και η καρατόμηση του κ.Στυλιανίδη από την κυβέρνηση αλλά και η στοχοποίηση του από το Μαξίμου.
Έχει επίσης ενδιαφέρον και η διαφορετική προσέγγιση που αρχίζει να αναπτύσσεται, ανάμεσα στις δύο πλευρές, για το θέμα των γεωπολιτικών επιλογών και της στρατηγικής της χώρας.
Οι Καραμανλικοί προτάσσουν ότι ο Κώστας Καραμανλής είναι ο Πρωθυπουργός που είπε τα πιο πολλά όχι στους ξένους, θέλοντας να φέρουν σε δύσκολη θέση τον κ.Σαμαρά και να καταστήσουν ευδιάκριτη τη σύγκριση μαζί του.
Αυτό όμως που έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι η διαφοροποίηση των Καραμανλικών για τις σχέσεις Αθήνας-Βερολίνου. Ήδη έχει αρχίσει και αναπτύσσεται μία επιθετική ρητορική σχετικά με αυτές τις σχέσεις αλλά και με την πολιτική του Βερολίνου.
Η φράση «Η Ελλάδα θα παραμένει για πάντα στο δυτικό κόσμο αλλά ο δυτικός κόσμος δεν είναι μόνο το Βερολίνο» υποκρύπτει πολλά.
Το βέβαιο είναι ότι υπάρχουν πλέον εύθραυστες ισορροπίες στις σχέσεις των δύο πλευρών, παρά το γεγονός ότι ο κ.Καραμανλής τηρεί προσεκτική στάση και συνεχίζει να σιωπά και να απέχει από πολιτικές πρωτοβουλίες. Οι ισορροπίες αυτές δεν είναι απίθανο να διαταραχθούν στο μέλλον και να κυοφορήσουν πολιτικές εξελίξεις.
Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/374330/se-tentomeno-shoini-oi-sheseis-samara-karamanlikon#ixzz2lgGuECb5