Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ

1Ενα εύρημα που πιστεύουν ότι προέρχεται από τον πιο διάσημο σταυρό του κόσμου, εκείνον του Ιησού Χριστού, υποστηρίζουν ότι ανέσυραν αρχαιολόγοι που αυτή την εποχή πραγματοποιούν ανασκαφές στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεων της Θεοτόκου στο Σινόπ της Τουρκίας.

Η είδηση έχει προκαλέσει ενθουσιασμό στην αρχαιολογική κοινότητα καθώς μετά από τέσσερα χρόνια ανασκαφών, φαίνεται πως οι προσπάθειες αρχίζουν να αποδίδουν.
«Μέσα σε ένα κιβώτιο βρήκαμε σε ιερό πράγμα. Πρόκειται για ένα κομμάτι σταυρού και πιστεύουμε ότι είναι κομμάτι του σταυρού πάνω στο οποίο σταυρώθηκε ο Ιησούς Χριστός. Αυτό το λίθινο κιβώτιο είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Έχει μεγάλη ιστορία και είναι το πιο σημαντικό εύρημα που έχουμε ανασύρει μέχρι σήμερα», δήλωσε η επικεφαλής των ανασκαφών, καθηγήτρια Gülgün Köroğlu. 
Ιερά κειμήλια τα οποία πιστεύεται ότι ανήκουν στον Χριστό βρέθηκαν σε λίθινο κιβώτιο που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στις ανασκαφές στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Balatlar Kilisesi) στο Sinop, ανάμεσα τους βρίσκονται και ένα κομμάτι πάνω στο οποίο έχει χαραγμένο σταυρό.

Δηλώσεις για το θέμα έκανε και ο νομάρχης της Σινόπ, Selim Köşger, που εξέτασε τα ευρήματα που ανακαλύφθηκαν είπε τα εξής:
«Οι ανασκαφές είναι σημαντικές για την ιστορία του Σινόπ. Ήταν ρωμαϊκά λουτρά πριν γίνει ναός. Ανακαλύφθηκε ένα σημαντικό κτίριο που δείχνει ότι το Sinop ήταν ένα πάρα πολύ σημαντικό αστικό κέντρο κατά την περίοδο των 6.500 ετών της ιστορίας του που γνωρίζουμε. Φαίνεται ότι το Σινόπ ήταν ένα πάρα πολύ σημαντικό λιμάνι και εμπορικό κέντρο. Όταν ολοκληρωθούν οι ανασκαφές θα ρίξουν περισσότερο φως στην ιστορία του Sinop και θα κάνουν σημαντική συμβολή της πόλης».
 http://www.agioritikovima.gr/arxeio/26073-brethike-kommat