Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

“ΑΣΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ Ο ΣΝΟΟΥΝΤΕΝ”

1Σε ασφαλές μέρος μαζί με ρώσους φίλους βρήκε καταφύγιο ο Εντουαρντ Σνόουντεν, σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου Ανατόλι Κουτσερένα, ο οποίος τον βοήθηκε στην υπόθεση χορηγίας ασύλου από τις ρωσικές αρχές.

“Πρόκειται για δική του απόφαση” συμπληρώνει ο δικηγόρος καθώς ο “νούμερο 1 καταζητούμενος παγκοσμίως” όπως τον αποκαλεί, θα αποφασίσει ο ίδιος πώς θέλει να ζήσει τη ζωή του. Άλλωστε έχει ήδη αποκτήσει φίλους, ακόμα και αμερικανούς, τους οποίους προσέγγισε όσο βρισκόταν στο αεροδρόμιο. 

Σύμφωνα πάντα με τον δικηγόρο, ο Σνόουντεν θέλει να ταξιδέψει στη Ρωσία, κάτι που είναι “άκρως επικίνδυνο”. “Όσο φουντώνουν οι απειλητικές ανακοινώσεις των ΗΠΑ, ο Σνόουντεν δεν μπορεί να κυκλοφορήσει ούτε καν στην Κόκκινη Πλατεία, πόσο μάλλον να πάει για ψάρεμα” καταλήγει με νόημα. Τέλος διέψευσε φήμες που ήθελαν τον πρώην πράκτορα της CIA να περνά την πρώτη νύχτα της ελευθερίας του σε κλαμπ της Μόσχας! “Πρόκειται για πολύ σεμνό άνθρωπο” τονίζει.

Στο μεταξύ ανακοίνωση έβγαλε χθες στην ιστοσελίδα και η Διεθνής Αμνηστεία μιλώντας για “θετική εξέλιξη” στην υπόθεση Σνόουντεν με τη χορήγηση ασύλου. “Ο Έντουαρντ Σνόουντεν θα πρέπει να είναι ελεύθερος να ταξιδέψει όπου θέλει, εντός ή εκτός ρωσικών συνόρων” τονίζεται στην ανακοίνωση. 
http://www.agioritikovima.gr/diethni/26091-afalis-kai-me