Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

"ΤΟ ΦΥΣΑΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΡΥΩΝΕΙ" ΟΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Το αντιγερμανικό μπλοκ πάνω από το 55% στην Ιταλία!


"Για να φυσάνε και δεν κρυώνει" όχι μόνο οι των Βρυξελλών στην Ιταλία, όπου ο επίσημος εκπρόσωπός τους ο Μ.Μόντι συγκέντρωσε ποσοστό περί το 9%, αλλά και οι "κρυπτοτροϊκανοί" της "κεντροαριστερής" συμμαχίας (κάτι σαν τον Κουβέλη της Ιταλίας) από την προέλαση του Σ.Μπερλουσκόνι και του Πέπε Γκρίλο στις εκλογές.
« Αν η κατάσταση είναι όντως αυτή, πρέπει να εγκρίνουμε αμέσως νέο εκλογικό νόμο και να επιστρέψουμε στις κάλπες », δήλωσε ο εκπρόσωπος της ιταλικής κεντροαριστεράς Ενρίκο Λέτα και πρόσθεσε πως σε περίπτωση νίκης του Μπερλουσκόνι« εμείς δεν πρόκειται ποτέ να στηρίξουμε δική του κυβέρνηση»λες κια του το ζήτησε κανείς να το κάνει
« Το εξαιρετικό αποτέλεσμα που διαφαίνεται οφείλεται αποκλειστικά σε μοναδικό άθλο του προέδρου Μπερλουσκόνι. Ένας άθλος που θα μείνει στην ιστορία » , υποστήριξε από την πλευρά του ο κεντροδεξιός πολιτικός Ενρίκο Μπόντι για την μεγάλη εκλογική νίκη (ακόμα και δεύτερος να έρθει ο συνασπισμός υπό τον Σ.Μπερλουσκόνι η νίκη του θα είναι μεγάλη), του Λαού της Ελευθερίας.
Ο Γκαετάνο Κουαλιαριέλο του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PDL) απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι «είναι νωρίς ακόμη για να μιλήσουμε για την διακυβέρνηση της χώρας».
Ο γνωστός σχολιαστής Πάολο Μιέλι εκτιμά ότι « θα μπορούσε να σχηματιστεί μια κυβέρνηση ευρείας συμμετοχής για να εγκριθεί νέος εκλογικός νόμος και να εκλεγεί ο νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας με επιστροφή στις κάλπες, το πολύ σε δυο μήνες ».
Οι καθαρές αντιτροϊκανές δυνάμεις-αντιγερμανικές συγκεντρώνουν κοντά στο 55% των ψήφων και σε αυτές δεν περιλαμβάνονται οι της κεντροαριστερής συμμαχίας
Ο ... ρόλος των αγορών
Μέχρι την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των δημοσκοπήσεων εξόδου η εικόνα που παρουσίαζαν οι αγορές στην Ιταλία ήταν «οριακή». Αμέσως μετά τα πρώτα αποτελέσματα, το Χρηματιστήριο του Μιλάνου παρουσίασε σημαντική άνοδο.
Ο δείκτης των κυριοτέρων μετοχών FTSE Mib κατέγραψε άνοδο 3,9%, ενώ την αγορά ομολόγων το ιταλικό επιτόκιο κατέγραφε μεγάλη πτώση και το 10ετές spread κυμαινόταν στο 4,232%, έναντι 4,446% χθες βράδυ.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr