Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΤΟΥ 1,5% ΚΑΙ Η ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΣ



ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥΓράφει ο ΝΙΚΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ
Πάντα η καλύτερη δημοσκόπηση είναι αυτή που γίνεται στην κάλπη. Αυτό το γνωρίζουν άπαντες και το κυριότερο οι διάφοροι δημοσκόποι, που κατά καιρούς φούσκωναν και ξεφούσκωναν κόμματα και αποκόμματα. Το γράφω αυτό με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, που υπερφίαλος -όπως πάντα- πανηγύριζε για τομέγα πλήθος και το μέγα πάθος στις «πράσινες» κάλπες. Δεν θα ασχοληθώ με τη βία και τη νοθεία που καταγγέλλουν οι χθεσινοί μετρ του Κινήματος. Είναι κάτι που απασχολεί τους δυο τους.
Ο κ. Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ πανηγυρίζουν γιατί, σύμφωνα με τους δικούς τους υπολογισμούς, πήγαν να ψηφίσουν για συνέδρους περίπου 110.000 οπαδοί, φίλοι και μέλη τους. Μάλιστα, τα διάφορα «παπαγαλάκια»βγήκαν όπου μπορούσαν για να μεταφέρουν στο πόπολο το πόσο ευτυχισμένος και συγκινημένος είναι ο Ευάγγελος από τη συμμετοχή και ότι το Κίνημα κάνει come back (επιστροφή, όπως έλεγε και η μακαρίτισσα η γιαγιά μου από το Βαθύ). Οι αριθμοί, ως γνωστόν, λένε πάντα την αλήθεια. Και θα ασχοληθώ με την αλήθεια που σκοπίμως κρύβουν ο Ευάγγελος και οι συν αυτώ για να μας πείσουν πόσομεγάλοι εγγυητές της κυβέρνησης είναι. Οι αριθμοί που έκρυψε ή αποσιώπησε το ΠΑΣΟΚ δείχνουν τη μεγάλη του κατρακύλα και τι το περιμένει στις επόμενες εκλογές. Το Κίνημα τον Ιούνιο του 2012 συγκέντρωσε 756.000 ψήφους, ήτοι 12,28%. Ξέρετε μερικούς μήνες μετά πόσοι προσήλθαν στις κάλπες που έστησε ο κ. Βενιζέλος, αφού επί μέρες μάς βομβάρδισε με το μεγαλειώδες προσκλητήριο; Μόλις 120.000. Δηλαδή ποσοστό γύρω στο 1,5%. Ο κ. Βενιζέλος και οι υπόλοιποι του ΠΑΣΟΚ -γιατί δεν φταίει μόνο αυτός- έχασαν μέσα σε εφτά μήνες600.000 και πλέον ψηφοφόρους. Αυτό δείχνουν οι αριθμοί και αυτοί είναι η απόλυτη αλήθεια που δείχνει το τέλος για ένα κόμμα που σημάδεψε την πολιτική ζωή του τόπου από το 1974 μέχρι σήμερα. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι εδώ ή για να είμαστε σαφείς δεν είναι πλέον στην κοινωνία. Τα ποσοστά της συμμετοχής σε μια διαδικασία επιβεβαιώνουν ότι είναι στη ζωή επειδή έχει τη μηχανική στήριξη της κυβέρνησης Σαμαρά, ενώ είναι κλινικά νεκρό. Για όσους πιστεύουν ότι ήταν μια εσωκομματική διαδικασία και τα νούμερα αυτά δεν έχουν καμία σημασία τους συνιστούμε να βρουν άλλο παραμυθάκι να λένε κι ας βολευτούν σε κάποια κρατική θέση.
Τα γράφουμε αυτά όχι γιατί μας νοιάζει το ότι κλείνει ο ιστορικός κύκλος του ΠΑΣΟΚ. Τα αναφέρουμε για τρεις κυρίως λόγους. Ο πρώτος είναι για να πάψει ο κ. Βενιζέλος του 1,5% να συμπεριφέρεται ως μικρός Ναπολέων, πιστεύοντας ότι θα συνεχίζει τα παραμύθια του τύπου «η κυβέρνηση και οι υπουργοί πρέπει να με ρωτάνε» κ.λπ. Δεύτερον, για να ξυπνήσει το Μαξίμου και να δει και να βρει τις κινήσεις που πρέπει να κάνει για να απεμπλακεί από τα βαρίδια και να προχωρήσει μπροστά. Ο τρίτος και ο κυριότερος είναι να δει ηΚεντροδεξιά πώς δεν θα έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ.