Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Το MEGA ως το μακρύ χέρι του Ε. Βενιζέλου



20130120-155517.jpgΜέχρι τις 25 Φεβρουαρίου, που θα καταθέσει η προκαταρκτική επιτροπή το πόρισμά της για τη λίστα Λαγκάρντ, το MEGA θα παίζει ένα ρεπορτάζ που θα λέει ότι είναι σκευωρία του ΣΥΡΙΖΑ, ότι ο διευθυντής του γραφείου του Τσίπρα Ν. Παππάς πήρε τη λίστα από τον Διώτη και πρέπει να κληθεί στην επιτροπή της Βουλής, ότι ο Π. Σκουρλέτης άφηνε υπονοούμενα για την οικογένεια Βενιζέλου – ότι γενικά όλο αυτό το σκάνδαλο είναι μία κατασκευή των βρωμερών αριστερών ερπετών.
Το μεγάλο κανάλι (από εδώ και στο εξής το μακρύ χέρι του Ε. Βενιζέλου) έχει διατάξει τους ανθρώπους του στη 
μάχη του ΠΑΣΟΚ κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε και ο σώφρων διευθυντής του δεν συγκρατείται πια και λέει διάφορα στο κανάλι.
Τώρα τι το έπιασε το μακρύ χέρι του Ε. Βενιζέλου και φωνάζει; Οι Αμερικανοί λένε «follow the money». Και στην περίπτωσή μας είναι πολλά: α) είναι οι λογαριασμοί της οικογένειας Μπόμπολα που βρέθηκαν στη λίστα Λαγκάρντ και β) τα 98 εκατ. ευρώ, που όπως οι ίδιοι ανακοίνωσαν, δόθηκαν ως δάνειο. Τότε όλοι σιώπησαν από φόβο μπροστά στον ισχυρό παίκτη της μηντιακής και πολιτικής εξουσίας, εκτός από τους Γαλάτες της Αριστεράς.
Το θέμα όμως είναι ότι το μακρύ χέρι του Ε. Βενιζέλου άλλαξε συμπεριφορά από το δάνειο και μετά. Αλλιώς μίλαγε για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ (θυμάστε την συνέντευξη που του πήρε όταν αποκαλύφθηκε ότι είχε τη λίστα Λαγκάρντ στο γραφείο του;) πριν και αλλιώς μετά.
Αλλά αν θέλει το μακρύ χέρι του Ε. Βενιζέλου να μιλήσει για σκευωρία, ας δει πως κατασκευάζεται.
Στην αρχή παίρνεις έναν υπάλληλό σου (που τον έχεις διορίσει, παχυλά αμειβόμενο, κάπου π.χ. στον ΟΠΑΠ). Του δίνεις εντολή να γράψει κάτι «από την κοιλιά του» (δηλαδή «από την κοιλιά σου»), χωρίς στοιχεία, ρεπορτάζ και αποδείξεις π.χ. για συναντήσεις των πρωταγωνιστών μίας υπόθεσης.
Μετά «πολιτικοποιείς» το δημοσίευμα, θεωρώντας ότι γράφει την αλήθεια με τα γνωστά «γιατί δεν απαντάς», «δεν διέψευσες» κ.λπ.
Αλλά επειδή και αυτό δεν φτάνει, απευθύνεσαι στο μακρύ σου χέρι. Και αυτό αρχίζει να πιπιλά κάθε μέρα την ίδια καραμέλα. Μέχρι να το πιστέψει ο κόσμος ότι ο απατεώνας μπορεί να είναι αυτός που καταγγέλλει το σκάνδαλο και όχι αυτός που διαχειρίσθηκε την υπόθεση. Τέτοια αντιστροφή της πραγματικότητας.
Κώστας Π.