Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

«Ενδεχομένως αλλοίωσε τη λίστα για να σώσει την καριέρα του»



«Ενδεχομένως αλλοίωσε τη λίστα για να σώσει την καριέρα του»
Κόλαφος για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου το απολογητικό υπόμνημα του Ανδρέα Ρωσσώνη-Αποστάσεις από τον πρώην υπουργό κρατά και ο Συμεών Σικιαρίδης
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου μπορεί να αλλοίωσε τη λίστα προκειμένου να περισώσει την πολιτική του καριέρα, η οποία είχε ήδη αρχίσει να βάλλεται. Αυτό είναι ουσιαστικά το νόημα των όσων υποστήριξε στοαπολογητικό του υπόμνημα ο Ανδρέας Ρωσσώνης, σύζυγος της Μαρίνας Παπακωνσταντίνου, ο οποίος κλήθηκε από τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη ως ύποπτος για ηθική αυτουργία σε νόθευση εγγράφου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο κ. Ρωσσώνης αναφέρει επί λέξει στο υπόμνημά του ότι «ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου κατείχε τη θέση του υπουργού Οικονομικών και βρισκόταν υπό συνεχή αρνητική κριτική από τον Τύπο και από αλλού».
«Απ’ αυτά τα αντικειμενικά δεδομένα γίνεται αμέσως σαφές ότι ο εξάδελφος της συζύγου μου είχε αυτοδυνάμως, προς περιφρούρηση της δικής του πολιτικής φυσιογνωμίας, λόγο να μη θέλει οικογενειακώς να συνδέεται με καταθέσεις σε ελβετική τράπεζα. Ιδίως δε σήμερα, σε εποχή όπου η χώρα μαστίζεται από ανέχεια», προσθέτει στο υπόμνημα ο σύζυγος της Μαρίνας Παπακωνσταντίνου.
Συνεχίζοντας, ο πολιτικός μηχανικός κ. Ρωσσώνης «καρφώνει» με αριστοτεχνικό τρόπο τον πρώην υπουργό.
«Συνεπώς και αν ήθελε υποτεθεί ότι – πράγματι- ο πρώην υπουργός νόθευσε κείμενο, που εξέθεσε σε αρνητική πολιτική κριτική το όνομά του, είχε στήριγμα αυτοτελές για να ενεργήσει έτσι. Χωρίς, δηλαδή, να απαιτείται, προς παρακίνησή του, οποιαδήποτε ηθική αυτουργία οιουδήποτε», υποστηρίζει ο κ.Ρωσσώνης, αποποιούμενος ταυτόχρονα οποιασδήποτε ευθύνης για την αλλοίωση.
Στο μεταξύ, αποστάσεις από τον πρώην υπουργό επιχειρεί να κρατήσει, σύμφωνα με την εφημερίδα «Real News», και ο Συμεών Σικιαρίδηςσύζυγος της δεύτερης ξαδέλφης του Γιώργου Παπακωνσταντίνου που εμπλέκεται στην υπόθεση, Ελένης.
«Δεν διατηρούσαμε δεσμούς “συντροφιάς” μαζί του», υποστηρίζει ο κ. Σικιαρίδης, ενώ προσθέτει ότι «η ανάμειξή του στην πολιτική, και μάλιστα στην περιφέρεια της Κοζάνης με το ΠΑΣΟΚ, είχε ως αποτέλεσμα οι σχέσεις μας να κρατηθούν σε απόσταση».