Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Στηλίτευε τη… διαφθορά, συνελήφθη για το σκάνδαλο της Proton Bank!



Στηλίτευε τη… διαφθορά, συνελήφθη για το σκάνδαλο της Proton Bank!
Ο Τρύφωνας Κολλίντζας, καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, συνελήφθη σήμερα από τις διωκτικές αρχές, φερόμενος ως εμπλεκόμενος στο μεγάλο σκάνδαλο της Proton Bank, ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας. Ως εδώ η είδηση δεν θα είχε ξεχωριστό ενδιαφέρον, ωστόσο ο κ. Κολλίντζας, για περίπου δύο δεκαετίες κατείχε επιτελικές θέσεις τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, συχνά-πυκνά καταφερόμενος με μένος κατά της… διαφθοράς.
Για την ακρίβεια ο… πολύς κ. Κολλίντζας έχει υπάρξει:

Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Ερευνητικός Εταίρος στο Κέντρο Ερευνών Οικονομικής Πολιτικής του Λονδίνου Διευθύνων Σύμβουλος της Proton Bank το 2010 Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Bank την περίοδο 2004 – 2010 Μέλος στο Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την περίοδο 2001 – 2004 Πρόεδρος στο Ινστιτούτο Μελετών Οικονομικής Πολιτικής τις περιόδους:  1996 – 1998  &  1999 – 2002 Γενικός Σύμβουλος στο Ίδρυμα Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) την περίοδο 1997 – 1999 Επιστημονικός Διευθυντής στο Κέντρο Προγραμματισμού & Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) το 1993  Εν τω μεταξύ, ο ίδιος ήταν και εκ των εμπνευστών του οικονομικού προγράμματος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, του, τότε, κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη.

Εκεί, όπως και στις υπόλοιπες δημόσιες, ακαδημαϊκές ή μη, παραμβάσεις του, ο Τρύφων Κολλίντζας στηλίτευε τη διαφθορά, έπνεε μένεα κατά της διαπλοκής, κατηγορούσε το Δημόσιο, τις ΔΕΚΟ, τις συντεχνίες κοκ για τη δημοσιονομική αφαίμαξη του κράτους, την αναστολή της ανάπτυξης κλπ.

Βέβαια, ο ίδιος, τουλάχιστον με τα έως και τώρα δεδομένα, αλλά και με το τεκμήριο της αθωότητας ακόμη να παραμένει ενεργό, φέρεται να μην είχε ιδιαίτερο πρόβλημα με την… απάτη, συμμετέχοντας στη διοίκηση μίας εταιρείας της οποίας οι επιτελείς κατηγορούνται για σωρεία κακουργηματικών πράξεων.

Αν όντως ευσταθούν οι κατηγορίες εναντίον του, τότε η περίπτωση του αποτελεί ένα παράδειγμα κραυγαλέας ασυνέπειας μεταξύ λόγων και έργων στη δημόσια σφαίρα.

Π.Σ. 
Πηγή: newpost.gr