Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

ΔΑΚΡΥΣΕ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΚΟΝΕΚΤΙΚΑΤ

Θρήνος και οδυρμός στις ΗΠΑ και σοκ σε ολόκληρο τον πλανήτη από το μακελειό στο σχολείο του Κονέκτικατ.
Είκοσι επτά οι νεκροί, αναμεσά τους 20 παιδιά, σύμφωνα με την αστυνομία.
Πρόκειται για μια από τις χειρότερες τραγωδίες στην πρόσφατη ιστορία των ΗΠΑ.

20 νεκρά παιδιά ηλικίας 5 έως 10 ετών και το αίμα ποτάμι σε δημοτικό σχολείο της πόλης, από οπλισμένο 20χρονο που σκόρπισε το θάνατο και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Εμπειρογνώμονες σε θέματα ασφαλείας εκτιμούν ότι τα εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια που έχουν δαπανήσει οι σχολικές περιφέρειες στις ΗΠΑ για μεταλλικούς ανιχνευτές, κάμερες ασφαλείας και για την επεξεργασία σχεδίων αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων μετά τη σφαγή στο Γυμνάσιο Columbine, το 1999, όταν δυο σπουδαστές σκότωσαν 12 σπουδαστές και έναν καθηγητή, είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα μπορούσαν να εμποδίσουν το χθεσινό μακελειό στο πρωτοβάθμιο σχολείο του Κονέκτικατ.

Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, εξαιρετικά συγκινημένος, ζήτησε σήμερα να γίνουν ουσιαστικές ενέργειες για την πρόληψη μελλοντικών ανάλογων περιστατικών. Επίσης ο Αμερικανός Πρόεδρος έδωσε εντολή οι σημαίες να είναι μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτίρια της χώρας για τέσσερις ημέρες

Ο άνδρας που προκάλεσε το μακελειό σε σχολείο στο Κονέκτικατ σκότωσε επίσης και τους γονείς του,σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ. Η τραγωδία είχε ξεκινήσει από το σπίτι του 20χρονου, ο οποίος αφού δολοφόνησε τον πατέρα του ξεκίνησε για το μακελειό στο σχολείο.
Ο Άνταμ Λάνζα σκότωσε αρχικά τη μητέρα του που ήταν δασκάλα στο μεγαλύτερο δημοτικό σχολείο του Νιουτάουν του Κονέκτικατ και στη συνέχεια άνοιξε αδιάκριτα πυρ εναντίον των μικρών μαθητών. Λίγο μετά, αυτοκτόνησε.

Η αστυνομία εντόπισε στο σχολείο δύο όπλα και ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, ενώ ο δράστης φέρεται να είχε μαζί του ένα βαρύ στρατιωτικού τύπου τυφέκιο. Ηδη έχουν βρεθεί περίπου 100 κάλυκες.Ακτιβιστές που τάσσονται υπέρ του ελέγχου των όπλων στις Ηνωμένες Πολιτείες, συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής, έξω από το Λευκό Οίκο, για να απαιτήσουν πιο αυστηρούς νόμους στην κατοχή και χρήση πυροβόλων όπλων, λίγες ώρες μετά την τραγωδία.

1
http://www.agioritikovima.gr/diethni/13513-dakrue-o-plani