Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Περισσότερα παιδιά ζήτησε ο Πούτιν από τις οικογένειες στη Ρωσία


Περισσότερα παιδιά ζήτησε ο Πούτιν από τις οικογένειες στη Ρωσία
Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κάλεσε σήμερα τους Ρώσους να κάνουν περισσότερα παιδιά, τουλάχιστον τρία η κάθε οικογένεια, για να μη δουν τη χώρα τους να φτωχαίνει και να μην μπορεί να “διατηρήσει το έδαφός της”.

“Πιστεύω ότι ο κανόνας στη Ρωσία πρέπει να είναι μια οικογένεια με τρία παιδιά”, δήλωσε κατά την ετήσια ομιλία του προς το έθνος, προσθέτοντας ότι γι’αυτό απομένουν ακόμη “πολλά να γίνουν”.
“Θα πρέπει να φτιάξουμε ευνοϊκές συνθήκες, κυρίως για τις γυναίκες, προκειμένου να μην φοβούνται ότι η γέννηση ενός δεύτερου και τρίτου παιδιού θα βάλει φρένο στην σταδιοδρομία τους”, πρόσθεσε, σύμφωνα με την ρωσική τηλεόραση.
Για τον σκοπό αυτόν, οι ρωσικές αρχές εξετάζουν τα μέσα για να ενθαρρύνουν οικονομικά τις οικογένειες που επιλέγουν να κάνουν ένα τρίτο παιδί και υπολογίζουν να ρυθμίσουν γρήγορα το θέμα των νηπιαγωγείων, των οποίων στερείται σε πολύ σημαντικό βαθμό η χώρα, σημείωσε.
Σύμφωνα με τον Πούτιν, οι Ρώσοι θα πρέπει από τώρα να ευνοούν τις πολύτεκνες οικογένειες για να μην γίνει η Ρωσία τα ερχόμενα χρόνια “μια χώρα φτωχή, που γερνάει και είναι ανίκανη να διατηρήσει την ανεξαρτησία της ακόμη και το ίδιο το έδαφός της”.
“Αν το έθνος δεν μπορεί πλέον να συντηρηθεί και να αναπαραχθεί (…) δεν χρειαζόμαστε καν έναν εξωτερικό εχθρό, καθώς όλα θα καταρρεύσουν από μόνα τους”, προειδοποίησε.
“Για να είναι κυρίαρχη και ισχυρή η Ρωσία πρέπει να γίνουμε περισσότεροι”, κατέληξε, επισημαίνοντας ωστόσο ότι ο πληθυσμός της χώρας αυξήθηκε κατά περισσότερο από 200.000 ανάμεσα στον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2012.
Στις αρχές της χρονιάς ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας είχε δηλώσει ότι η αντιμετώπιση της δημογραφικής κρίσης θα αποτελέσει μία από τις προτεραιότητες της νέας του προεδρικής θητείας, της τρίτης, έπειτα από αυτές του 2000 ως το 2008.
Η Ρωσία έχει σήμερα λίγο περισσότερους από 143 εκατομμύρια κατοίκους. Αυτοί έχουν μειωθεί κατά περισσότερα από πέντε εκατομμύρια από την πτώση της ΕΣΣΔ το 1991 και μελέτες που δημοσιεύτηκαν τα τελευταία χρόνια προβλέπουν σημαντική μείωση του πληθυσμού.
Σε έκθεσή του, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα τον Φεβρουάριο του 2011, ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης S&P επισήμαινε ότι ο πληθυσμός της Ρωσίας μπορεί να μειωθεί κατά άλλα 24 εκατομμύρια ως το 2050.
newsbomb.gr