Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Εκτός από την επικοινωνιακή οπερέτα, τι τρέχει;

20121215-190020.jpgΔεν θέλουμε να γίνουμε μάντεις κακών, αλλά τα γράφουμε εδώ και δύο μέρες. Η συγκυρία της οπερέτας με τους πολιτευτές των ΑΝΕΛ που την εβδομάδα κατάθεσης του φορολογικού, της εκτροπής με την δανειακή, των χειρότερων μέτρων που έχει δει ο Ελληνικός λαός, θυμήθηκαν ότι δεν γουστάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ, τα ντόλαρς κλπ, μόνο τυχαία δεν είναι. Όπως δεν είναι τυχαία και η συγκυρία σύλληψης Λαυρεντιάδη, λίγες ώρες πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου. Ο απόλυτος επικοινωνιακός καταιγισμός, σε συνδυασμό με τις πρώτες κατ’ ουσία απολύσεις στο δημόσιο, με τις οποίες 
ασχολήθηκε μόνο το αποκαλυπτικό δελτίο του EXTRA!
Το πρωτοσέλιδο του Πρώτου Θέματος όμως δίνει την άλλη διάσταση, συγκεκριμένα για την σύλληψη Λαυρεντιάδη. Λόγω του χρόνιου προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει, δεν υπάρχει περίπτωση να “κάνει φυλακή” με την γνωστή έννοια του όρου. Όπως είναι δεδομένο ότι κρατάει πολλούς. Ας μην ξεχνάμε την πρώτη ενέργεια του Χριστοφοράκου όταν την κοπάνισε, που ήταν να δώσει δύο ογκώδεις φακέλλους σε δύο διαφορετικούς συμβολαιογράφους “δια παν ενδεχόμενο” και να το κοινοποιήσει.
Δεν θα ήταν λίγοι οι “ισχυροί” λοιπόν που θα ήθελαν να συμβεί κάποιο “ατύχημα” στην συγκεκριμένη περίπτωση. Μπορεί π.χ. το Defencepoint να προσπαθεί να κάνει παραλληλισμό με το σκάνδαλο Τσοχατζόπουλου, (Στάχτη στα μάτια του κόσμου η υπόθεση Λαυρεντιάδη;) το μόνο κοινό στοιχείο που βλέπουμε εμείς είναι ότι όπου υπάρχει χρήμα η ζωή αυτών που “γνωρίζουν” χάνει την αξία της. Το είδαμε με τις εκτελέσεις από την Μόσχα μέχρι την Τζακάρτα. Και η κατάντια της πατρίδας να συνεχίζεται σε απόλυτη σιωπή. Η “Ομερτά” άλλωστε κλείνει στόματα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο εδώ και δεκαετίες.

http://olympia.gr/2012/12/15/%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%8C%CF%82-