Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Ψάχνει συμμαχίες στο δρόμο για την εξουσία


dakepekoz: Ησυχάστε, λοιπόν!! Να η λύση!!  Το Νέο ΠΑΣΟΚ...ετοιμάζεται!!

Ασκήσεις επί χάρτου κάνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πλέον θεωρούν ως δεδομένο πως αργά ή γρήγορα θα αποτελέσουν τη… διάδοχη λύση.
Όπως αναφέρει το Έθνος της Κυριακής, όλος ο σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ κινείται στη γραμμή προετοιμασίας του κόμματος - ανεξάρτητα από το χρόνο των εκλογών, ενώ ταυτόχρονα θα οξύνουν ακόμα περισσότερο την αντιπολιτευτική τους τακτική απέναντι στην κυβέρνηση και στα κόμματα που τη στηρίζουν.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζουν κινούμενη άμμο το πολιτικό σκηνικό ενώ με ιδιαίτερη προσοχή εξετάζουν τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, καθώς μπορεί να αποτελέσει τον πιο αδύναμο κρίκο στην τρικομματική κυβέρνηση.

Ωστόσο, στην Κουμουνδούρου δεν κρύβουν ότι θα έβλεπαν θετικά εάν μέσα στο ΠΑΣΟΚ προέκυπτε ένα «αντιμνημονιακό κόμμα».

Διαφορετική είναι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη Δημοκρατική Αριστερά και πιο συγκεκριμένα στην ηγεσία του κόμματος. Κάνουν λόγο για τεράστιες αντιφάσεις στην πολιτική της - «παρών» στο πολυνομοσχέδιο αλλά «ναι» στον προϋπολογισμό και αδυναμία να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. 

Ωστόσο, βλέπουν θετικά θέσεις της αριστερής πτέρυγας του κόμματος που έχει ως θέση να φύγει από την κυβέρνηση η ΔΗΜΡΑΣ, χωρίς όμως να λένε τίποτα παραπάνω.

Σε ό,τι αφορά το ΚΚΕ στην Κουμουνδούρου αναγνωρίζουν ότι η ηγεσία του κόμματος έχει κλείσει ορμητικά κλειστά την πόρτα ενώ σε ό,τι αφορά τους Ανεξάρτητους Έλληνες, λένε πως προς το παρόν δεν υπάρχει έδαφος συνεργασίας. 


Πηγή: http://logioshermes.blogspot.com/2012/11/blog-post_5924.html#ixzz2BvlfUrD0
Under Creative Commons License: Attribution Share Alike