Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Τον πήχη των προσδοκιών χαμηλώνει ο Α. Τσίπρας


Τον πήχη των προσδοκιών για την αποτελεσματικότητα μίας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει να χαμηλώνει ο Α. Τσίπρας σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε.
Προφανώς υπό το βάρος της πραγματικής κατάστασης της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας και όχι της εικονικής και της επιθυμητής που τα στελέχη του κόμματος για χρόνια προέβαλαν  ο Α. Τσίπρας προχώρησε σε μία διορθωτική θα μπορούσαμε να πούμε δήλωση που αντικατοπτρίζει την προσγείωση του κόμματος τους στην πραγματικότητα.
Όπως δήλωσε ο Α. Τσίπρας  «Ο ελληνικός λαός ξέρει ότι βρισκόμαστε σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση, κανείς δεν περιμένει ότι ο Τσίπρας έχει το μαγικό ραβδί και, με το που θα έρθει, θα τα κάνει όλα διαφορετικά».
Και συνέχισε λέγοντας ότι,  «Περιμένει, όμως, πρώτον να σταματήσει η καταστροφή, να δει μια κυβέρνηση που θα υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα στην Ευρώπη -με ρίσκο, αλλά να τα υπερασπιστεί. Περιμένει δικαιοσύνη. Αν υπήρχε στοιχειώδης αίσθηση δικαιοσύνης και προοπτικής σε αυτό τον τόπο, θα μπορούσε και να περιμένει και να βάλει πλάτη στις μεγάλες αλλαγές». Τελικά έπρεπε να περάσουν αρκετά χρόνια για να μπορέσει ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ να αντιληφτεί ότι τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται με την ψήφιση απλώς ενός νόμου που με το μαγικό του τρόπο θα λύσει όλα τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί εδώ και δεκαετίες.
Η προσγείωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πραγματικότητα αποτελεί μία ακόμη ένδειξη για τις αλλαγές που γίνονται στον ΣΥΡΙΖΑ αφού τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα, χωρίς προσπάθεια χωρίς θυσίες χωρίς αγώνα δεν μπορούν να λύσουν ως δια μαγείας τα προβλήματα της χώρας.
Προφανώς ο Α. Τσίπρας θα πρέπει υπό το νέο πρίσμα να αναθεωρήσει την θέση του ότι οι ομολογουμένες αδικίες στους μισθούς και στις συντάξεις  θα λυθούν με την ψήφιση ενός νόμου. Οι νόμοι ψηφίζονται εύκολα τα χρήματα όμως για την πληρωμή των υποχρεώσεων δεν «φυτρώνουν» στα δένδρα.  
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr