Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Χωρίς ρεύμα 3.000 χιλιαδες καταναλωτές της ΔΕΗ καθε μήνα στη Δυτική Ελλάδα



3.000 κάτοικοι της Δυτικής Ελλάδας σε μηνιαία βάση μένουν χωρίες ρεύμα καθώς αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς. Ωστόσο ο πραγματικός αριθμός θα “έπρπε να είναι 15.000 διακοπές το μήνα μόνο για τη ζώνη ευθυνης της επιχείρησης αν υπήρχε η δυνατότητα σε έμψυχο δυναμικό επέτρεπε πιστή τήρηση των προθεσμιών
Αυτό τόνισε μιλώντας στο patrastimes.gr o περιφερειακός διευθυντη της ΔΕΗ στη Δυτική Ελλάδα Σπ. Μυλωνάς με αφορμη’τη δημοσιοποίηση των πανελλαδικών στοιχείων για τις διακοπές σημειώνοντας πως οι οφειλες καταναλωτών από τη Δυτική Ελλάδα ανέρχονται στα 200 εκ ευρω όταν μεχρι το 2009 οι ετήσιες οφειλές δεν ξεπερνούσαν τα 50 εκ ευρω ετησίως.
30.000 νοικοκυριά τον μήνα μένουν χωρίς ρεύμα εξαιτίας χρεών προς τη ΔΕΗ. Αυτό προκύπτει από απάντηση του προέδρου της ΔΕΗ Αρθούρου Ζερβού… που διαβιβάστηκε στη Βουλή σε απάντηση σχετικής ερώτησης του βουλευτή της ΔημΑρ Βασίλη Οικονόμου για τις διακοπές παροχής ρεύματος στην περιοχή του Θριάσιου Πεδίου.
«Στην ευρύτερη περιοχή της Ελευσίνας, οι διακοπές ρεύματος που πραγματοποιούνται στο σύνολο των οικιακών και εμπορικών πελατών δεν ξεπερνούν μηνιαίως τις 280 περιπτώσεις, όταν πανελλαδικά πραγματοποιούνται περί τις 30.000 διακοπές ρεύματος εξαιτίας χρεών προς την εταιρεία». Μάλιστα στην απάντηση του ο κ. Ζερβός συνεχίζει λέγοντας ότι «τα όποια προβλήματα προέρχονται από την μειονότητα των πελατών της επιχείρησης, οι οποίοι είναι ασυνεπείς στις υποχρεώσεις τους και απαιτούν διακριτή μεταχείριση έναντι των υπόλοιπων πελατών, ζητώντας κατ’ επανάληψη μακροχρόνιους διακανονισμούς τους οποίους κατά κανόνα δεν τηρούν».
patrastimes.gr