Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Στις 20 Νοεμβρίου οι τελικές αποφάσεις για την Ελλάδα

Για τις 20 Νοεμβρίου ανανέωσε το ραντεβού του με την Ελλάδα το Eurogroup, το οποίο συνεδρίασε το βράδυ της Δευτέρας.

Για τις 20 Νοεμβρίου ανανέωσε το ραντεβού του με την Ελλάδα το Eurogroup, το οποίο συνεδρίασε το βράδυ της Δευτέρας.

Βίντεο: Στις 20 Νοεμβρίου οι τελικές αποφάσεις για την Ελλάδα
Η συνεδρίαση του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, χωρίς να υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα.
Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μετά το τέλος της συνεδρίασης ο πρόεδρος του συμβουλίου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομίας Όλι Ρεν και η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, αναφέρθηκε ότι το ελληνικό θέμα θα συζητηθεί σε έκτακτο Eurogroup στις 20 Νοεμβρίου.
Ο επικεφαλής του Eurogroup, αφού υπογράμμισε την πρόοδο της Ελλάδας, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «στις 20 Νοεμβρίου θα είναι όλα έτοιμα για να ξεκινήσει η διαδικασία της εκταμίευσης της δόσης» των 31,5 δις ευρώ.
Ο κ. Γιούνκερ κάλεσε επίσης τις ελληνικές αρχές να «υλοποιήσουν τις υπόλοιπες προαπαιτούμενες δράσεις».
Την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις εξήρε και ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν.
«Εργαζόμαστε εντατικά για να ολοκληρώσουμε την έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους έως τις 20 Νοεμβρίου», πρόσθεσε ο κ. Ρεν ενώ όσον αφορά τα ελληνικά ομόλογα που λήγουν στις 16 Νοεμβρίου, ο Ευρωπαίος Επίτροπος υπήρξε καθησυχαστικός, λέγοντας ότι «υπάρχει λύση. Οι ελληνικές τράπεζες θα μπορούν να αναχρηματοδοτήσουν τα έντοκα της Παρασκευής»
Τέλος, ικανοποιημένη με τις πρόσφατες αποφάσεις του ελληνικού Κοινοβουλίου δήλωσε και η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.
«Αυτό δείχνει την ισχυρή αποφασιστικότητα των ελληνικών αρχών», συμπλήρωσε η κα Λαγκάρντ, ενώ τόνισε ότι «είναι κρίσιμο να υπάρξει συμφωνία σε όλα τα στοιχεία του προγράμματος».
«Η ανάλυση για τη βιωσιμότητα του χρέους θα συζητηθεί πάλι μέσα στις επόμενες ημέρες», κατέληξε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.


Read more: http://www.newsbomb.gr/chrhma/story/252234/eurogroup-stis-20-noemvrioy-oi-telikes-apofaseis-gia-tin-ellada#ixzz2C4bKwHIh