Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΝΕΟ ΡΗΓΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: «ΠΥΡ ΚΑΙ ΜΑΝΙΑ» ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΔΗΜ.ΑΡ. ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ

Οργή επικρατεί σε ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά για τη στάση του πρωθυπουργού, τον οποίο κατηγορούν ότι, υιοθετεί  ακροδεξιά ατζέντα.
Το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για σοβαρό ατόπημα σχολιάζοντας τη διαρροή του αποτελέσματος της διάσκεψης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας  περί του θέματος της αντισυνταγματικότητας του Νόμου Ραγκούση για την ιθαγένεια.

Το ΠΑΣΟΚ, μάλιστα, ξεκαθαρίζει ότι, καμία νομοθετική πρωτοβουλία δεν μπορεί να αναληφθεί χωρίς τη συμφωνία όλων των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

«Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να υπάρξει υπεύθυνη τοποθέτηση για τις συνέπειες της απόφασης έως ότου αυτή δημοσιευτεί σύμφωνα με το νόμο και γίνει γνωστό το σκεπτικό της» σημείωσε η εισηγήτρια του κόμματος Θεοδώρα Τζάκρη.

«Η διασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών των μεταναστών που μεγάλωσαν ή μεγαλώνουν στην χώρα μας παραμένει προτεραιότητα μας. Η ελληνική κοινωνία πρέπει να είναι μια ανοιχτή σύγχρονη ευρωπαϊκή κοινωνία γιατί μόνο έτσι μπορεί να υπερασπίζεται ουσιαστικά και την εθνική ταυτότητα» σημειώνει το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Σαμαράς έχει δώσει εντολή να «παγώσει» η χορήγηση ιθαγένειας με τα κριτήρια του νόμου Ραγκούση μέχρι τη δημοσιοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο πρωθυπουργός υιοθετεί την ατζέντα του μίσους

Ο ΣΥΡΙΖΑ με μία ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση  κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι, υιοθετεί την ατζέντα τους μίσους και του φόβου που ορίζει η Χρυσή Αυγή.

Όπως αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση « η κυβέρνηση σπεύδει να καταργήσει το νόμο Ραγκούση για την ιθαγένεια, πριν καν δημοσιευτεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ παρά τις ελλείψεις και την προχειρότητά του, ο νόμος Ραγκούση αποτελεί το μόνο σχετικά προοδευτικό νομοθέτημα των τελευταίων χρόνων. 
http://www.agioritikovima.gr/politika/12205-neo-rigma-tin