Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

"Εδώ Πολυτεχνείο"!!! Μαρία Δαμανάκη: Διαφώνησα με τα εργασιακά,αλλά στην ΕΕ υπάρχει τάση ταύτισης της ανταγωνιστικότητας με το εργατικό κόστος!!!


Tην ανάγκη ορισμένα κράτη της ΕΕ να προτάξουν το ευρωπαϊκό συμφέρον έναντι του εθνικού, αντί να προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο στο θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, εξέφρασε στα νέα του ΣΚΑΪ η ελληνίδα Επίτροπος Αλιείας Μαρία Δαμανάκη. «Υπάρχουν ευθύνες, και το λεω με επίγνωση και των δικών μου ευθυνών·...
στρατηγική ορισμένων κρατών στην Ευρώπη ήταν να κερδίζουν χρόνο, όχι να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, και τώρα ακόμη κάποιες πλευρές επιθυμούν να κερδίζουν χρόνο προτάσσοντας εθνικούς στόχους έναντι των ευρωπαϊκών στόχων» δήλωσε χαρακτηριστικά η επίτροπος. Η κ. Δαμανάκη επισήμανε ότι αν δεν αλλάξει η συνθήκης της ΕΕ προς την κατεύθυνση της ομοσπονδιοποιήσης της Ευρώπης δεν θα είναι δυνατόν να ληφθούν οι κατάλληλες αποφάσεις. Τόνισε πάντως ότι υπάρχει περιθώριο αισιοδοξίας, καθώς υπάρχουν μεν πολύ μεγάλες διαφορές σε κρίσιμα θέματα, αλλά υπάρχουν επεξεργασίες και θετικές ιδέες. «Θα δοθούν χρήματα στην ευρωπαϊκή αγορά με προοπτική σταδιακά τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους» τόνισε. Η επίτροπος εκτίμησε πάντως ότι είναι πολύ δύσκολο σε αυτή τη φάση για το ΔΝΤ να αποχωρήσει από το πρόγραμμα για την Ελλάδα, ιδιαιτέρως αν η γερμανική πλευρά δείξει κάποια ευελιξία. «Θα βρεθεί μια λύση για ελάφρυνση του χρέους με διευκόλυνση στην πληρωμή, στο χρόνο και στα επιτόκια» τόνισε.. «Μπορούμε να καταφέρουμε να έχουμε θετικό πλεόνασμα γιατί το έλλειμμα πάει καλά, και τότε πολλά μπορούν να αλλάξουν. (Οι εταίροι) το έχουν πάρει απόφαση ότι δεν είναι εύκολο να πάρουν διαζύγιο από την Ελλάδα, αλλά δεν θα μας έχουν στα πούπουλα, έχουμε πολύ δύσκολο δρόμο» σημείωσε. Μπορούμε να καταφέρουμε να έχουμε θετικό πλεόνασμα γιατί το έλλειμμα πάει καλά, και τότε πολλά μπορούν να αλλάξουν Η κ. Δαμανάκη υπογράμμισε ότι οι εταίροι δεν έχουν αίσθηση των πραγματικών δυσκολιών στην Ελλάδα, καθιστώντας σαφές ότι η ίδια είχε διαφωνήσει πλήρως σε αλλαγές στα εργασιακά όπως να θιγεί ο κατώτατος μισθός, αλλά στην ΕΕ υπάρχει τάση ταύτισης της ανταγωνιστικότητας με το εργατικό κόστος. Σημείωσε δε, ότι πολύ δύσκολα θα γίνουν νέες περικοπές και φορολογικά μέτρα στο μέλλον, διευκρινίζοντας ότι στο τομέα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, όπως στο δημόσιο, τα κλειστά επαγγέλματα και τις αγορές, υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρόν. «Πρέπει να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας γιατί η χώρα μπορεί να σωθεί και να βρει ένα δρόμο. Είναι κρίμα με όσα έχει κάνει ώς τώρα ο ελληνικός λαός» παρατήρησε, αναφερόμενη στην κλιμάκωση της βίας στη χώρα.
http://ksipnistere.blogspot.gr/2012/11/blog-post_6336.html