Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

"Ως εδώ! Δεν ξαναψηφίζω νέα μέτρα"!


Όταν ακόμα και η Ν.Μπακογιάνη "ηρακλειδέας" του Μνημονίου λέει "Ως εδώ με τα μέτρα" και δηλώνει αποφασισμένη να μην ξαναψηφίσει ένα νέο πακέτο μέτρων "γιατί η επιλογή αυτή δεν είναι σωστή" έ, τότε μάλλον θα πρέπει να το σκεφθούν δύο φορές στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης πριν φέρουν νέα μέτρα. Την σχετική πρόθεσή της την γνωστοποίησε με συνέντευξή της στο πρακτορείο Reuters και είναι ίσως η πρώτη δημόσια τοποθέτησή της μετά τις εκλογές του Ιουνίου
«Εγώ υπερψήφισα όλα τα πακέτα λιτότητας. Μάλιστα, εκδιώχθηκα και από το κόμμα μου για ένα διάστημα γι' αυτό το λόγο. Αλλά ειλικρινώς σας λέω, πως δεν θα αντέξουμε άλλο πακέτο λιτότητας. Ακόμη και εγώ, ως πολιτικός που τα υποστήριξε γιατί πιστεύω ακράδαντα στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται στην Ελλάδα, δεν θα υποστηρίξω άλλο πακέτο λιτότητας, γιατί ειλικρινώς πιστεύω ότι δεν είναι η σωστή επιλογή από εδώ και πέρα», είπε χαρακτηριστικά η κ. Μπακογιάννη.
Υπογράμμισε, επίσης, την ανάγκη εκταμίευσης της δόσης «χθες», τονίζοντας ταυτόχρονα πως στην Ελλάδα «περιμένουμε να δούμε αν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας κρατούν τις υποσχέσεις τους. Είναι πολύ σημαντικό το ότι καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την πλειοψηφία στη Βουλή».
«Η λιτότητα έχει ξεπεράσει κάθε όριο, σήμερα στην Ελλάδα έχουν κοπεί τα πάντα και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο, ακόμα και οι Financial Times και οι New York Times, που λένε σήμερα ότι αυτού του είδους τα μέτρα λιτότητας είναι αντιπαραγωγικά, γιατί σε τελική ανάλυση ενισχύουν την ύφεση», σημείωσε, επίσης, η κ. Μπακογιάννη.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr