Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Κλειστές και σήμερα οι Τράπεζες, σε νέες κινητοποιήσεις από βδομάδα δάσκαλοι και καθηγητές


Νέα 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση για σήμερα, Πέμπτη 25 Οκτωβρίου, σε όλες τις τράπεζες της χώρας αποφάσισε η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ, ενώ σε νέες κινητοποιήσεις κατεβαίνουν την ερχόμενη εβδομάδα οι δάσκαλοι και οι καθηγητές. 

Τράπεζες
Το συνδικαλιστικό όργανο των τραπεζικών υπαλλήλων συνεδρίασε την Τετάρτη και εξέδωσε ανακοίνωση απαιτώντας την απόσυρση της τροπολογίας που προβλέπει την ένταξη των Ταμείων Υγείας των Τραπεζοϋπαλλήλων στον ΕΟΠΥΥ. Την απόσυρση της επίμαχης τροπολογίας ζήτησε από όλα τα κόμματα της Βουλής αντιπροσωπεία των εργαζομένων και των συνταξιούχων Τραπεζοϋπαλλήλων με επικεφαλής το προεδρείο της ΟΤΟΕ.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΟΤΟΕ, με αφορμή την 24ωρη απεργία, σήμερα Τετάρτη, το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ, ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΚΚΕ, δήλωσαν ότι αναγνωρίζουν το δίκιο του αγώνα της ΟΤΟΕ, και απαίτησαν, ήδη, στη συζήτηση του νομοσχεδίου την απόσυρση της τροπολογίας και σε περίπτωση επιμονής της κυβέρνησης, θα την καταψηφίσουν.
Όμως, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΟΤΟΕ, η ΝΔ δεν πήρε θέση, ζήτησε από την ΟΤΟΕ περισσότερη ενημέρωση και επιφυλάχθηκε να απαντήσει στο αίτημα απόσυρσης της τροπολογίας.


Εκπαίδευση
Σειρά κινητοποιήσεων πρότεινε στους καθηγητές το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ ενόψει της συζήτησης στη Βουλή των νέων μέτρων καλώντας, μεταξύ άλλων, το διδακτικό προσωπικό να αναλάβει πρωτοβουλίες για οργάνωση παραστάσεων διαμαρτυρίας στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ακόμα και στην ανάρτηση πανό στα σχολεία με συνθήματα κατά του μνημονίου. Η ΟΛΜΕ αποφάσισε ακόμη τη διοργάνωση απογευματινού συλλαλητηρίου στην Αθήνα, την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια και στη συνέχεια πορεία στην πλατεία Συντάγματος.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας προγραμματίζει και το Διοικητικό Συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας για την Τρίτη 30 Οκτωβρίου στις 13.00 και καλεί τους δάσκαλους και νηπιαγωγούς να συμμετάσχουν. Οι εκπρόσωποι των δασκάλων θα θέσουν όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο (ωράριο, ολοήμερο σχολείο, ασφάλεια, υποδομές κλπ.) στη συνάντηση που αναμένεται να έχουν με τον υφυπουργό Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου την ερχόμενη εβδομάδα.
http://www.lykavitos.gr/2012/10/blog-post_8822.html