Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Στα χέρια Τούρκων τα ελληνικά λιμάνια; Φάτε ιδιωτικοποιήσεις


1marina

Η “πρεμούρα” της κυβέρνησης για ιδιωτικοποιήσεις είναι εδώ και πολύ καιρό γνωστή.

Όπως γνωστή είναι και η “αρπακτική” τάση των γειτόνων μας Τούρκων εδώ και εκατοντάδες χρόνια.

Ο συνδυασμός λοιπόν των δύο αυτών, δημιουργεί συνθήκες οι οποίες πιθανώς να υποθηκεύσουν την ίδια την ασφάλεια της χώρας μας.
Κάποιοι φαίνεται ότι δεν καταλαβαίνουν ότι η Ελλάδα δεν είναι Λουξεμβούργο και ως εκ τούτου δεν μπορεί άκριτα και δίχως έλεγχο, χάρις μερικών εκατομμυρίων ευρώ να ξεπουλά συγκεκριμένα πράγματα.


Ή μπορεί να τους δεσμεύει περισσότερο η … υπογραφή τους προς την Τρόικα, παρά το καθήκον προς την χώρα τους.

Αλλιώς δεν εξηγείται η πιθανότητα του να επιτραπεί στην τούρκικη εταιρεία Dogus να αγοράσει τις μαρίνες της Κέρκυρας, της Λευκάδας, της Πάτρας κλπ.

Μιας εταιρείας, η οποία σύμφωνα με όσα καταγγέλει η ιστοσελίδα defencenet έχει άμεσες επαφές με το τουρκικό “βαθύ” κράτος:

“Ο τουρκικός όμιλος DOGUS Holding A.S, είναι το ίδιο το τουρκικό κράτος ένας από τους μεγαλύτερους στον τραπεζικό, βιομηχανικό, κατασκευαστικό και τουριστικό τομέα στην Τουρκία με απολήξεις σε όλα τα κλιμάκια του τουρκικού κρατικοού μηχανισμού και του τουρκικού “βαθέως” κράτους”

Είναι σαφές ότι σε αυτή την χώρα τα όρια μεταξύ “ιδιωτικής πρωτοβουλίας” και “ελέγχου” πρέπει να είναι διαφορετικά, από ότι σε άλλες χώρες. Το ότι κάποιοι δεν θέλουν να το καταλάβουν δημιουργεί αν μη τι άλλο ερωτηματικά.

elkosmos.gr