Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Με απεργίες διαρκείας απειλεί η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ


Από το Μάιο οι συνδικαλιστές απειλούν να κατεβάσουν επ΄αόριστον τους διακόπτες



Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε απεργίες διαρκείας, εφόσον η κυβέρνηση υλοποιήσει το σχέδιο περαιτέρω μετοχοποίησης της εταιρίας.

«Θα γίνουν απεργίες από αυτές που η ΓΕΝΟΠ ξέρει να κάνει» τόνισε χαρακτηριστικά σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ 99,5» το μέλος του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ Κώστας Κουτσοδήμας .

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κινητοποιήσεις θα ξεκινήσουν τη δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου και όπως αναφέρει και η χθεσινή ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ θα διαρκέσουν πολλές ημέρες, όχι δύο ή τρεις.
Μιλώντας, εξάλλου, στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος τόνισε: «Ακόµη και τον Αρχιεπίσκοπο αλλά και τον Πρόεδρο της Δηµοκρατίας θα επιδιώξουµε να συναντήσουµε για να τους ενηµερώσουµε σχετικά µε τη λαθεµένη απόφαση της κυβέρνησης».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΕΝΟΠ αφού ανέλυσε την  κατάσταση έτσι όπως διαμορφώθηκε μετά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την περαιτέρω μετοχοποίηση – ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ αλλά και άλλων επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας, τονίζει με ανακοίνωσή της ότι εμμένει  στη βάση της αδιαπραγμάτευτης θέσης της, που είναι απόφαση των Συνεδρίων της.

Σύμφωνα με αυτήν, το 51% των μετοχών της Επιχείρησης και το management πρέπει να ανήκουν πάντα στο Δημόσιο ώστε να μπορεί και ο πιο φτωχός καταναλωτής να απολαμβάνει το αγαθό του ηλεκτρισμού.

Η Ε.Ε αποφάσισε ακόμη και εισηγήθηκε στην συνεδρίαση του Δ.Σ. που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Απρίλη να εξεταστεί η ενημέρωση όλων των φορέων που εκπροσωπούν μεγάλες κοινωνικές ομάδες ή σύνολο πολιτών με θέμα: «Γιατί δεν πρέπει να μετοχοποιηθεί η ΔΕΗ» και στόχο ο κάθε φορέας να πάρει δημόσια θέση εάν συμφωνεί η όχι στην περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ.

Οι επαφές ξεκινούν από σήμερα.

Ακόμα η Ε.Ε αποφάσισε να σχεδιαστεί η πραγματοποίηση εκστρατείας ενημέρωσης των καταναλωτών για τις επιπτώσεις που θα έχει η περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ και να οργανωθούν δυναμικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στην  απόφαση της κυβέρνησης σε όλη την Ελλάδα.

Τέλος, οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ προανήγγειλαν την έναρξη πολλές μέρες πριν η κυβέρνηση πάει νόμο στη βουλή 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών με στόχο την αλλαγή της λαθεμένης, όπως αναφέρουν, απόφασης της κυβέρνησης.
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4627708