Τρίτη 19 Απριλίου 2011

«Όσο οι Τούρκοι εργάζονταν σκληρά, οι Έλληνες τεμπέλιαζαν» φέρεται να είπε ο Πάγκαλος σε τουρική εφημερίδα!


(σσΟ: Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης το διέψευσε. Προφανώς γιατί έχει πει πολύ χειρότερα όπως θυμάστε. πχ, το προφίλ των επαναστατών του 1821. Να μην χαλάσει και το προφίλ του ο άνθρωπος)
«Όσο οι Τούρκοι εργάζονταν σκληρά, οι Έλληνες τεμπέλιαζαν» φέρεται να δήλωσε σε δημοσιογράφο της εφημερίδας Hurriyet ο Θεόδωρος Πάγκαλος κατά την επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη, ανάβοντας και πάλι «φωτιές»!
Η εφημερίδα φέρει τίτλο στο άρθρο της «Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας».
Χαρακτηριστικά η δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης φέρεται να είναι: «Όταν οι Τούρκοι δούλευαν εμείς τεμπελιάζαμε. Τώρα ζούμε τα αποτελέσματα αυτού».
Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης τόνισε: «Ο κύριος «μαζί τα φάγαμε» ξαναχτύπησε. Αφού αποκάλεσε τους δημόσιους υπαλλήλους «κοπρίτες» και αφού χαρακτήρισε τους αξιωματικούς των Ενόπλων μας Δυνάμεων «αντιπαραγωγικούς», πήγε στην Τουρκία για να λοιδορήσει συλλήβδην τους Έλληνες. Ούτε λίγο ούτε πολύ μας χαρακτήρισε όλους τεμπέληδες.
Λέγοντας χαρακτηριστικά πως «όταν οι Τούρκοι εργάζονταν, εμείς τεμπελιάζαμε». Δεν σταμάτησε όμως εκεί. Σε μια κρίσιμη στιγμή για την ελληνική οικονομία, επετέθη κατά του ελληνικού τραπεζικού συστήματος λέγοντας ότι «οι δικές μας τράπεζες είναι αποτυχημένες» και «ότι πρέπει να πάρουν παράδειγμα από τις τουρκικές».
Σχόλιο για το θέμα έκανε και ο ΛΑΟΣ. «Η κυνική ομολογία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης , έχει μία αλήθεια. Όταν εμείς είχαμε κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, η Τουρκία αναδείκνυε έναν Ερντογάν. Δεν φταίει ποτέ ο λαός. Ακολουθεί ηγεσίες. Με καλές ηγεσίες κάνει θαύματα, ενώ με σαθρές καταρρακώνεται» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Ο Θ.Πάγκαλος πάντως, διαψεύδει ότι στην επίσκεψή του στην Τουρκία δεν μίλησε με κανέναν δημοσιογράφο και με κανένα μέσο ενημέρωσης.