Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Ενοχλημένος ο Καραμανλής στέλνει μήνυμα: "Η απογραφή ήταν κεντρική πολιτική απόφαση"


Ενοχλημένος ο Καραμανλής στέλνει μήνυμα: "Η απογραφή  ήταν κεντρική πολιτική απόφαση"
«Η απογραφή το 2004 ήταν κεντρική πολιτική απόφαση, δεν ήταν μια απόφαση την οποία έλαβε μόνος του ο Γιώργος Αλογοσκούφης» διαμηνύει ο Κώστας Καραμανλής μέσω στενών συνεργατών του.
Μάλιστα όπως επισημαίνουν καθημερινοί συνομιλητές του πρώην Πρωθυπουργού ο κ. Καραμανλής έχει δυσαρεστηθεί από την δήλωση του εκπροσώπου της ΝΔ, αφού θεωρεί ότι αιχμές  αφορούν τον ίδιο και όπως εκτιμάται έχουν στόχο την περιθωριοποίηση του αλλά και την πλήρη απαξίωση της πενταετούς διακυβέρνησης από την ΝΔ.
Από κορυφαίο πρώην Υπουργό σημειώνεται ότι « η απογραφή έγινε μετά από απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης αφού ήδη είχαν αποσταλεί δυο επιστολές στην ελληνική κυβέρνηση-επι Σημίτη- ζητώντας την απογραφή και την δημοσιοποίηση των πραγματικών οικονομικών στοιχείων.
«Αυτό που έκανε η Κυβέρνηση Καραμανλή με την απογραφή ήταν να πει την αλήθεια για την οικονομία στον ελληνικό λαό αλλά και να αποκαταστήσει το κύρος της χώρας στο εξωτερικό. Και το έκανε με συνέπεια. Εν πολλοίς επρόκειτο για κεντρική κυβερνητική απόφαση  άλλωστε γι’ αυτό το ζήτημα ο κ. Καραμανλής είχε δεσμευτεί απέναντι στο ελληνικό λαό από την προεκλογική περίοδο των εκλογών του 2004» επισημαίνει στενός συνεργάτης του κ. Καραμανλή. Ο ίδιος πολιτικός παράγοντας  απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα περί του αντιθέτου λεγόμενα από πλευράς Προκόπη Παυλόπουλου σημείωσε ότι «ο καθένας προκειμένου να γίνεται αρεστός σε διάφορα περιβάλλοντα μπορεί να ισχυρίζεται ότι θέλει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εκφράζει τον κ. Καραμανλή. Φυσικά ο πρώην Υπουργός επικοινώνησε με τον κ. Καραμανλή και τον ενημέρωσε σχετικά. Ο πρώην Πρωθυπουργός έχει δυσαρεστηθεί σφόδρα από την συγκεκριμένη εξέλιξη».
Ο κ. Παυλόπουλος μιλώντας στο newpost. gr  επεσήμανε ότι μίλησε με τον κ. Καραμανλή ο οποίος του είπε: «Ως εδώ. Να μην τροφοδοτηθεί η εσωστρέφεια δεν πρέπει να ρίξουμε νερό στον μύλο των εσωκομματικών αντιπαραθέσεων». Όπως ο ίδιος ο κ. Παυλόπουλος επεσήμανε επικοινώνησε με τον κ. Μιχελάκη και το θέμα θεωρείται λήξαν.