Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Η κυβέρνηση υπέβαλε ήδη αίτημα για αναδιάρθρωση; Θυσία λοιπόν ο λαός υπέρ των τραπεζών;



 Σε μόνιμη σκλαβιά ο λαός υπέρ των τραπεζών.
Όπως διαβάζουμε στην Κυριακάτικη εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, αλλά και στη σημερινή εφημερίδα  ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, η κυβέρνηση, εν αγνοία του ελληνικού λαού, υπέβαλε ήδη αίτημα στην τρόϊκα για αναδιάρθρωση του χρέους με τη μορφή της επιμήκυνσης του συνόλου του χρέους και όχι μόνο των 110 δις ευρώ. Αυτό, κατά τη γνώμη μας συνιστά σοβαρό πολιτικό ολίσθημα και αυθαίρετη απόφαση που θα δεσμεύσει γενιές και γενιές Ελλήνων στην σκλαβιά και στην....
υπανάπτυξη, όταν οι σημερινοί αυθαιρετούντες δεν θα υπάρχουν κάν στη ζωή.

Τέτοια βαριά απόφαση, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του λαού με ένα δημοψήφισμα,  συνιστά ευθεία παράβαση του Συντάγματος (ποιου Συντάγματος; θα πείτε) και την καθιστά άκυρη.  

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, υποτασσόμενη προφανώς τις επιθυμίες των τραπεζών για το μη «κούρεμα» των ομολόγων, αποφάσισε να πάει στη δεύτερη μορφή αναδιάρθρωσης της επιμήκυνσης δηλαδή του συνόλου του χρέους, επιβαρύνοντας τον ελληνικό λαό για πολλές γενιές με υπερβολικά και δυσβάστακτα τοκοχρεολύσια. Μετά το έγκλημα του μνημονίου προχωράει ακόμα πιο πολύ δεσμεύοντας ολόκληρες γενιές του ελληνικού λαού στο άγνωστο μέλλον. Και να σκεφτεί κανείς ότι αυτή η κυβέρνηση εκλέχτηκε με τελείως διαφορετικό πρόγραμμα και ψεύτικες υποσχέσεις και παρόλα αυτά συνεχίζει το καταστροφικό έργο του ελληνισμού, χωρίς να την σταματάει κανείς και κανένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε.

Τα ψέματα που θα ακούσετε θα είναι πολλά. Ότι δήθεν δεν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις (μόνιμη επωδός), ότι θα καταρρεύσουν τα ταμεία, ότι θα πτωχεύσουμε (λες και δεν έχουμε ήδη πτωχεύσει) ότι θα χαθεί ο κόσμος κ.λ.π. Όμως η πραγματικότητα είναι μια. Να μην χάσουν οι τράπεζες ούτε ένα ευρώ. Αντιθέτως, αντί να συμμετέχουν οι τράπεζες στο δράμα του λαού, χάνοντας ένα μέρος από την αξία των ομολόγων που κατέχουν, θα αντικαταστήσουν τα τοξικά ομόλογα που έχουν στα χέρια τους με άλλα πιο μακρόχρονης διάρκειας και ο τόκος τους θα είναι κανονικά τόκος. Δηλαδή θα είναι σαν να εξοφλούν κανονικά τα παλιά ομόλογα και αγοράζουν καινούργια δεκαετούς ή δεκαπενταετούς ή εικοσαετούς διάρκειας. Στο μεταξύ το χρέος θα αυξάνεται και οι τόκοι θα πολλαπλασιάζονται υπέρ των τραπεζών και σε βάρος του λαού.
Αυτό θέλετε φίλοι μας;   

Μια τέτοια εξέλιξη φυσικά θα έχει ως συνέπεια να διατηρηθεί το σάπιο και διεφθαρμένο καθεστώς των πολιτικοοικονομικών παρασίτων και της οικογενειοκρατίας που μας έφτασε στη σημερινή κατάσταση και θα συνεχίσει να μας εκμεταλλεύεται προς όφελός του.
Αυτό θέλετε φίλοι μας;   

Η τρόϊκα δεν έχει απαντήσει, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, θετικά στο αίτημα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Ας ελπίσουμε ότι θα μας λυπηθούν οι άνθρωποι και δεν θα κάνουν δεκτό αυτό το αίτημα, αλλά θα προχωρήσουν στην άλλη σκέψη που κάνει το ΔΝΤ για μεγάλο «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων. Αλλά γιατί να μας λυπηθούν άραγε;

Μπορεί η τελευταία λύση, να μας συγκλονίσει. Μπορεί να καταρρεύσει το καθεστώς, αλλά επιτέλους αφενός θα φτιάξουμε μια άλλη Ελλάδα από την αρχή, με παραγωγική και ανταγωνιστική οικονομία, αφετέρου θα σηκώσουμε εμείς το τίμημα, εμείς που είμαστε υπεύθυνοι, γιατί ανεχθήκαμε και ανεχόμαστε αυτό το καθεστώς και δεν θα μεταφέρουμε τη σκλαβιά στους απογόνους μας.