Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Ευ. Βενιζέλος: Σε εξέλιξη η έρευνα για τα υποβρύχια

Επιβεβαίωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος το δημοσίευμα του Der Spiegel σχετικά με τις ύποπτες διαδρομές 55 εκατομμυρίων ευρώ, που πιθανότατα δόθηκαν ως μίζες για την αγορά τεσσάρων υποβρυχίων τύπου «214».

Όπως τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος το ζήτημα που αναδεικνύεται με το χθεσινό δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel ερευνάται εδώ και καιρό από την ελληνική και τη γερμανική δικαιοσύνη και το ΣΔΟΕ.
"Όλα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα είναι προφανές ότι θα ερευνηθούν σε βάθος και....
το ταχύτερο, όχι μόνο από την ελληνική δικαιοσύνη αλλά και από τα Υπουργεία Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας. Εφόσον θεμελιώνονται αξιώσεις του Ελληνικού Δημοσίου για αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης ή αδικοπραξίας, αυτές θα εγερθούν το ταχύτερο", σημείωσε ο ίδιος. Επισήμανε δε ότι ο οριστικός φορολογικός έλεγχος που έγινε από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να εισέλθει ο νέος μέτοχος (όμιλος Abu Dhabi Mar) στα ΕΝΑΕ, αφορά μόνον στο νομικό πρόσωπο της «Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ» και όχι άλλες εμπλεκόμενες εταιρείες που έχουν υποπέσει σε φορολογικές παραβάσεις (π.χ. έκδοση εικονικών τιμολογίων) ή πολύ περισσότερο φυσικά πρόσωπα που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τυχόν καταθέσεις ή άλλα περιουσιακά τους στοιχεία.
Όπως τόνισε σε κάθε περίπτωση οι τυχόν ποινικές ευθύνες δεν έχουν παραγραφεί και άρα μπορούν να αναζητηθούν. Σημείωσε δε, ότι στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα κινήσει κάθε πρόσφορη διαδικασία.

enet.gr 
http://citypress-gr.blogspot.com/2011/02/blog-post_364.html#more