Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Η Αίγυπτος και οι ομοιότητες με την Ελλάδα...

Από τον Νυχτοβάτη

Αίσθημα ντροπής και μόνο, μπορούν να προκαλούν οι megaλοι δημοσιογράφοι, που έχουν γίνει πια φερέφωνα του κομματικού μηχανισμού. Θα έπρεπε το κανάλι τους να τους έχει ως κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της Κυβέρνησης και όχι ως έμμισθους υπαλλήλους του. Βολεμένοι στις δερμάτινες πολυθρόνες των πολυτελών γραφείων τους, ξεκομμένοι από την κοινωνία που βράζει στην ανέχεια και τα συνεχώς διογκούμενα προβλήματα κριτικάρουν κατ' εντολήν τους δήθεν "Τσαμπατζήδες".
 Ποίοι λοιπόν Κύριοι καρεκλοκένταυροι είναι οι τρόποι που πρέπει να αντιδράσουν οι απλοί πολίτες στον καθημερινό.. βιασμό που δέχονται ? 
   Οι παράλογες αυξήσεις σε όλο το φάσμα της καθημερινότητας με αντίστοιχες μειώσεις αποδοχών οδηγούν τον κόσμο με μαθηματική ακρίβεια σε αντιδράσεις κάθε τύπου.Η ανικανότητα της Κυβέρνησης να κυβερνήσει τον τόπο την οδηγεί, στο να κάνει απλά το εκτελεστικό όργανο του Δ.Ν.Τ, με αποτέλεσμα να βλέπει μόνο νούμερα σε χαρτιά και να μην αντιλαμβάνεται ότι έχει να κάνει με ανθρώπινες ψυχές, και αν μη τι άλλο, Έλληνες πολίτες, με μια ιδιαίτερη κουλτούρα και ταμπεραμέντο.
 Είναι λοιπόν θέμα χρόνου ο Έλληνας να κατεβεί στο πεζοδρόμιο οργισμένος, πράγμα που τρέμουν, αυτή μάλιστα την χρονική στιγμή, που ετοιμάζονται νέα ακόμα πιο σκληρά μέτρα, για να εξασφαλιστεί η 4η δόση του δανείου από την Τρόικα.
 Οι ίδιοι λόγοι είναι που οδήγησαν τους φίλους λαούς της Μεσογείου στις σημερινές αιματηρές εξεγέρσεις. Οικογενειοκρατία, παράλογος πλουτισμός λίγων και εκλεκτών. Ο Λαός Κύριοι Megaλοδημοσιογράφοι δεν τρώει κουτόχορτο, όσοι και αν βλέπουν τα δελτία σας στις αγορασμένες μετρήσεις σας, δεν έχετε πια την δύναμη να τους ξεγελάστε όλους. Στην Αίγυπτο το διαδίκτυο έπαιξε τον πρωταρχικό ρόλο στον ξεσηκωμό του λαού εδώ τα blogs βράζουν και εσείς εθελοτυφλείτε, όπως ο Χόσνι Μουμπάρακ που λέει ότι αν φύγει η χώρα θα βυθιστεί στο χάος, που ο ίδιος προκαλεί.
 Σταματήστε όσο είναι καιρός να εξυπηρετείτε τα συμφέροντα των ξένων και κοιτάξτε την βάση του κόσμου, μην ξύνεται ακόμα περισσότερο της πληγές που εσείς οι ίδιοι έχετε δημιουργήσει με δηλώσεις του τύπου "μαζί τα φάγαμε" και "τσαμπατζήδες"  γιατί δεν θα μας βγει σε καλό. Το κεφάλι ο Έλληνας δεν θα το έχει συνέχεια κάτω, όπως εσάς σας βολεύει, όσο και να προσπαθήσετε να τον κάνετε να αισθανθεί συνένοχος η πείνα είναι ο πιο κακός σύμβουλος. Θα χυθεί αίμα και δεν θα είναι η πρώτη φορά που ένας Γεώργιος Παπανδρέου θα οδηγήσει την χώρα σε εμφύλιο.    
..http://press-gr.blogspot.com/2011/02/blog-post_6908.html