Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Επίσημα η Νέα Δημοκρατία ζητά την απομάκρυνση Παπακωνσταντίνου


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ.Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι αργά για ψεύτικα δάκρυα από την κυβέρνηση.

Η μεταμεσονύκτια θεατρική παράστασή της αποτελεί φαρσοκωμωδία.

Η χθεσινή τηλεοπτική κατάργησή της από την Τρόικα, που προσέλαβε την αξιοπρέπεια του Ελληνικού λαού, είχε ήδη συντελεστεί με το Μνημόνιο, που υπέγραψε πανηγυρίζοντας.

Η καθυστερημένη “ιερή αγανάκτησή της” δεν αποσκοπεί σε τίποτε άλλο παρά στην εξαπάτηση του Ελληνικού λαού, που αισθάνθηκε οργή για την ταπεινωτική συμπεριφορά των ξένων κυβερνητικών εταίρων.

Γιατί, ήδη η κυβέρνηση ήξερε πολύ καλά και τις προθέσεις και τις αποφάσεις της Τρόικας.

Μαζί της είχαν αποφασίσει, όπως κατ΄ επανάληψη, δημόσια έχει δηλώσει ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Και προφανώς πήρανε χθες γραμμή από τον ίδιο τον κ. Παπανδρέου, όταν τον άκουγαν να λέει ότι “δεν θα απολέσουμε βασικά στοιχεία της εθνικής μας κυριαρχίας”!

Άλλωστε, ήταν η ίδια η κυβέρνηση που δεν είχε αντιδράσει όταν ο κ. Τόμσεν, στην προηγούμενη συνέντευξη Τύπου της Τρόικας, είχε βάλει ευθέως κατά του θεσμικού ρόλου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας.

Πως αλλιώς, λοιπόν, να εξηγήσει κάποιος την απίστευτη πρόκληση της Τρόικας η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ μας κάνει τη χάρη να μην συμπεριλάβει στη γενική εκποίηση τα αρχαία μας μνημεία

Πως αλλιώς, λοιπόν, να εξηγήσει κάποιος την απίστευτη ευκολία με την οποία θέλει να βγάλει στο σφυρί όλη τη δημόσια περιουσία.

Πως, αλλιώς, λοιπόν να εξηγήσει κάποιος τις προσβλητικές αναφορές για τις αντιδράσεις του λαού στα σκληρά μέτρα.

Θυμίζουμε ότι, όταν η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε τις προτάσεις της τον Ιούλιου του 2010, είχε επιμείνει ότι την περιουσία του Δημοσίου πρέπει να την αξιοποιήσουμε και όχι να εκποιήσουμε τα ασημικά της χώρας.

Μετά το χθεσινοβραδινό κλαυσίγελο τίθεται πλέον άμεσο θέμα απομάκρυνσης του κ. Παπακωνσταντίνου».