Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

"Έπιασε" η μπλόφα του Ούγγρου πρωθυπουργού - Ας τα βλέπουν οι δικοί μας...

ImageΜεγάλος "παίκτης" αποδεικνύεται ο Ούγγρος πρωθυπουργός της νέας δεξιάς κυβέρνησης της Βουδαπέστης: Λίγες ώρες μετά την απειλή του ότι η Ουγγαρία πτωχεύει επειδή δεν έκανε δεκτή η Ε.Ε. την αίτησή της για διεύρυνση του ορίου ελλείμμετός της, έκων άκων ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Ολι Ρεν, έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι "η Ουγγαρία δεν είναι στα πρόθυρα της πτώχευσης", τονίζοντας ότι "η οικονομία της χώρας έχει εισέλθει σε τροχιά ανάκαμψης"!

Είναι ο ίδιος που ευχόταν στην Ελλάδα "Καλό κουράγιο". Οικονομικοί παρατηρητές θεωρούν ότι ήδη η Ουγγάρία έχει κερδίσει το παιχνίδι, αφού κατάφερε να απειλείσει με χρεοκοπία και να ταράξει το διεθνλες σκηνικό έστω και εκτός ερωζώνης! "Είναι βέβαιο ότι θα κάνουν δεκτούς τους όρους της" υποστήριξε αναλυτής του City.

«Η Ουγγαρία έχει κάνει σοβαρή πρόοδο όσον αφορά τη δημοσιονομική σταθεροποίησή της», τόνισε ο Ολι Ρεν στους δημοσιογράφους στο Μπουσάν της Νότιας Κορέας όπου συμμετείχε στη σύνοδο της G20.

«Τώρα η ουγγρική οικονομία βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης και έδειξε τα πρώτα σημάδια κατά το πρώτο τετράμηνο του έτους. Συνεπώς οποιαδήποτε συζήτηση ότι η Ουγγαρία βρίσκεται στα πρόθυρα της πτώχευσης είναι υπερβολική», τόνισε ο ολι Ρεν.

Η Ισπανίδα υπουργός Οικονομικών Ελενα Σαλγάδο, τόνισε ότι η αποστολή της ΕΕ και του ΔΝΤ θα πρέπει να αποφασίσει εάν είναι βάσιμες οι ανησυχίες αυτές και σε ποιο βαθμό είναι πιθανό να φθάσει το δημοσιονομικό έλλειμμα. Ωστόσο η Σαλγάδο δε διευκρίνισε εάν επίκεται μια τέτοια αποστολή.

Τμήμα εδήσεων defencenet.gr